Ziemassvētkos cilvēki izvēlēsies mazas dāvanas (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ziemassvētkos cilvēki, visticamāk, izvēlēsies mazas un oriģinālas dāvanas vai arī kā dāvanu iegādāsies dāvanu kartes, lai to saņēmēji paši var izvēlēties sev piemērotu dāvanu, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" veiktā tirdzniecības centru aptauja.

"Galactico" tirdzniecības centru apsaimniekotāja "Linstow Center Management" tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska norāda, ka saskaņā ar iepriekšējo gadu pieredzi un novērojumiem cilvēki svētkiem sāk gatavoties neilgi pirms pašiem Ziemassvētkiem, kas īpaši raksturīgi ir tieši pēdējos gados, kad daudzi nogaida un rūpīgi vēro vispārējo ekonomisko situāciju valstī, un tikai pēc tam pieņem lēmumu - izdarīt pirkumu tagad vai vēlāk.

Viņa arī norāda, ka šogad varētu atkārtoties pagājušā gada tendence, kad cilvēki pārsvarā izvēlējās iegādāties daudz mazu, bet radošu un oriģināu dāvaniņu, kā arī tirdzniecības centru dāvanu kartes piecu latu vērtībā.

"Pagaidām dāvanas vēl netiek pirktas, taču cilvēki jau sākuši domāt par to iegādi. Kā liecina pagājušā gada dati, vidējās summas pieaugums svētku laikā ir aptuveni 20%," stāsta iepirkumu centra "Sky & More" direktors Rihards Rubenis.

Savukārt tirdzniecības kompleksa "Spice" direktore Iveta Lāce prognozē, ka, tāpat kā līdz šim, arī šogad cilvēki steigs iegādāties dāvanas jau tuvāk pašiem svētkiem.

"Arvien vairāk cilvēku, izvēloties dāvanas saviem tuvākajiem, dod priekšroku dāvanu kartēm. Pavisam nesen noslēdzās aptauja portālā "draugiem.lv", un tās rezultāti liecina, ka gandrīz 30% no visiem aptaujātajiem 1126 Latvijas iedzīvotājiem vislabprātāk kā dāvanu izvēlētos tieši dāvanu karti," sacīja Lāce.

Viņa arī norāda, ka parasti vislielākā pircēju aktivitāte vērojama decembra pēdējās divās nedēļās, kad tirdzniecības centru apmeklē vidēji 190 000 pircēju nedēļā.

"Lielu pircēju pieplūdumu prognozējam arī "Spices" Ziemassvētku gadatirgū, kas jau no 25.novembra pulcēs vairāk nekā 25 Latvijas amatniekus un ražotājus, kas piedāvās smaržīgās sveces, koka rotaļlietas, saldumus, pašdarinātas rotas, adījumus, medu, veselīgos smiltsērkšķus un daudz ko citu, kas lieti noder Ziemassvētku dāvanu maisam," sacīja Lāce.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu