Rinkēvičs: Lībijā miljons cilvēku gaida iespēju pārcelties uz Eiropu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Patlaban Lībijā ir koncentrējušies aptuveni miljons cilvēku, kuri, visticamāk, jau šajā pavasarī vai vasarā cer pārcelties uz Eiropu, pamatā caur Itāliju, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš uzsvēra, ka migrācija nav apstājusies un tā principā nevar tikt apturēta nekad, taču ir samazinājusies bēgļu plūsma pa tā saucamo Balkānu ceļu. «Mūs šobrīd vairāk uztrauc tas, kas notiek Vidusjūrā, Lībija. Pēc mūsu datiem, Lībijā varētu būt koncentrējušies ap miljons cilvēku, kas vēlētos, iespējams, šī gada pavasarī, vasarā pārcelties uz Eiropu, pamatā jau caur Itāliju.»

Par minēto problēmsituāciju esot runāts pēdējā Eiropas Savienības (ES) ārlietu un aizsardzības ministru sanāksmē. Galvenie risināmie jautājumi ir ES sadarbības iespējas ar Lībiju, lai stiprinātu tās kapacitāti, un cīņa ar nelegālo cilvēku pārvadājumu organizētājiem, kā arī bēgļu dzīvības glābšana Vidusjūrā, sacīja Rinkēvičs.

«Bēgļu ceļš faktiski atkal ir pārvietojies, un šī dinamika vairāk redzama Vidusjūrā. Konkrēti, visvairāk apdraudētās valstis ir Itālija un Malta. Šī problēma nekur nav pazudusi, tā būs jārisina jebkurā gadījumā,» LNT raidījumā «900 sekundes» rezumēja ārlietu ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu