Mozgis uz izmeklēšanas laiku prasa apturēt viņa darbību Bērnu slimnīcas valdē (196)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis uz izmeklēšanas laiku lūdzis apturēt viņa pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā, TVNET informēja slimnīcā.

"Ņemot vērā KNAB uzsākto kriminālprocesu, nolūkā nodrošināt pilnvērtīgu VSIA ''''Bērnu klīniskās universitātes slimnīca'''' valdes darbu, kā arī lai sadarbotos ar tiesībsargājošām institūcijām uz izmeklēšanas laiku valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis iesniedzis lūgumu Veselības ministrijai, apturēt uz laiku pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā," teikts slimnīcas šodien izplatītajā paziņojumā.

Veselības ministrijā apstiprināja, ka šāds lūgums no Mozga saņemts. Plānots, ka tuvākajās dienās, visdrīzāk jau nākamnedēļ, tiks lemts par jaunas valdes izveidošanu.

Jau ziņots, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktas izmeklēšanas atklājušās nelikumības Bērnu slimnīcas jaunā kompleksa būvniecībā. Mozgis paziņojis, ka par notikušo krāpniecību ir šokēts un padoto rīcību uzskata par dunča dūrienu mugurā.

Šajā lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks, slimnīcas saimnieciskais direktors Aivars Lisenko, SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvis Raitis Mūrnieks un SIA "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka sievai - KNAB nav lūdzis piemērot apcietinājumu, un viņa ir atbrīvota.

Divas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas amatpersonas un trīs fiziskās personas KNAB tur aizdomās pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Veselības ministre Baiba Rozentāle vakar pēc tikšanās ar KNAB vadītāju Normundu Vilnīti paziņoja, ka pagaidām Mozga atstādināšanai no amata nav pamata. Viņa gan skaidroja, ka, ja izmeklēšana pierādīsies, ka slimnīcas vadītāja kontrole nav bijusi pietiekama, tiks lemts par viņa turpmāko darbu Bērnu slimnīcas valdē.

Viņa uzsvēra, ka ir izdots rīkojums par dienesta pārbaudi slimnīcā, pārbaudot visus 2009.gadā veiktos iepirkumus, kā arī atkārtoti tiks pārbaudīta 2008.gada iepirkumu dokumentācija. Ministre uzskata, ka 9.novembrī saņemto Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rezolūciju Veselības ministrija ir pildījusi, jo no valdes atstādināts tās loceklis Arnis Kramzaks. Ministre arī uzsvēra, ka ir nepamatoti Dombrovska atkārtoti izskanējušie aicinājumi atcelt slimnīcas valdi, jo oficiālu faktu un pierādījumu par Mozga vainu šobrīd nav ne ministrijai, ne KNAB.

Komentāri (196)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu