Rozentāle tiksies ar KNAB vadītāju, lai pārrunātu situāciju Bērnu slimnīcā (64)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien plkst.10 veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) tiksies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Normundu Vilnīti, lai noskaidrotu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes iespējamos pārkāpumus saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par nelikumībām slimnīcas iepirkumu konkursos, informēja Veselības ministrijā (VM).

Rozentāle uzsver, ka KNAB sniegtā informācija varētu būt izšķiroša, lai lemtu par Bērnu slimnīcas valdes turpmāko darbību. "Ja tiks saņemti fakti par pārējo slimnīcas valdes locekļu saistību ar nelikumībām vai bezdarbību, valde tiks atstādināta," apgalvo ministre.

Rozentāle uzsver, ka sniegs sabiedrībai savu viedokli par notikumiem BKUS un pašreizējās slimnīcas valdes atbildību pēc tam, kad būs iepazinusies ar visu pieejamo informāciju.

Šobrīd ministrei pieejami tikai plašsaziņas līdzekļos publicētie fakti, kā arī Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja un valsts sekretāra paskaidrojumi.

Jau ziņots, ka iepriekš ministrija pauda nostāju, ka nav nekādu pierādījumu, ka korupcijā būtu iesaistīti palikušie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekļi vai darbinieki.

Jau ziņots, ka uz izmeklēšanas laiku Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdē paliks divi cilvēki - valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis un valdes loceklis Egils Lavendelis.

Mozgis pastāstīja, ka slimnīcas vadība ir saņēmusi līdzšinējā valdes locekļa Arņa Kramzaka iesniegumu, kurā viņš norādījis, ka uz izmeklēšanas laiku, lai nekaitētu slimnīcas vārdam un darbībai, vēlas apturēt savu darbību.

VM valsts sekretārs Armands Ploriņš uzsvēra, ka šobrīd nav pamata atstādināt no amata Mozgi, jo viņa rīcībā prettiesiska darbība nav konstatēta.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu