Ārsti baidās runāt par to, kas notiek Bērnu slimnīcā (263)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) ārsti sarunās ar TVNET atzīst, ka slimnīcas vadības darbībā bijušas vērojamas nepilnības jau ilgāku laiku, taču atklāti par to baidās runāt, aizbildinoties ar iespējamām represijām pret viņiem un bailēm zaudēt darbu.

Kā TVNET norādīja kāds slimnīcas darbinieks, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, tad slimnīcas vadības darbā nepilnības vērojamas jau vairāku gadu garumā, gan algu un saimniecisko izdevumu grāmatvedībā, gan jautājumā par semināriem un kursiem uz kuriem sūtīti vieni un tie paši cilvēki.

"Kāpēc celt savu kvalifikāciju var tikai ierobežots darbinieku loks?," neizpratnē ir slimnīcas darbinieki. Slimnīcas vadības atbilde uz šo jautājumu ir īsa: "Kam nepatīk, var aiziet, mēs šeit nevienu neturam."

Ārstam par norādi uz pārkāpumiem jāpamet darbs

No neoficiāliem informācijas avotiem TVNET kļuvis zināms, ka tik "ātri" no slimnīcas nācās aiziet vairāku slimnīcas nodaļu vadītājam, dakterim Vladimiram Strazdiņam. Salīdzinot savu darba līgumu ar tām normām, kas pieņemtas Eiropas Savienībā (ES), viņš esot atradis milzu pārkāpumus un nepilnības. Konstatēto vadība vērā neņēma, tāpēc ārstam nekas cits neatlika, kā slimnīcu atstāt.

Foto: LETA

Dombrovskis uzskata, ka sabiedrību šokējošie fakti, kas atklāti Bērnu slimnīcā, it īpaši laikā, kad veselības aprūpes finansējums ir viens no smagākajiem valdības dienas kārtības jautājumiem, nevar palikt neizvērtēti arī no atbildīgo politiķu puses.

Foto: LETA

"Es biju šokēta par to, ka tādas mahinācijas principā ir iespējamas. Tas ir ciniski - zagt bērniem. Visi mēs esam bijuši Bērnu slimnīcā. Tā jau sen prasījās pēc remonta. Notikušais vienkārši nav prātam aptverams, " sacīja ministre, vienlaikus norādot, ka šādu ierēdņu rīcība met ēnu uz visiem pārvaldes darbiniekiem.

Armands Ploriņš
Armands Ploriņš Foto: LETA

KNAB no aizdomās turētajiem konfiscēja 700 000 latu

Kā ziņots, KNAB, veicot vairāk nekā 20 kratīšanas piecu par nelikumībām saistībā ar būvdarbu iepirkumiem BKUS aizdomās turamo personu darba vietās, dzīvesvietās un viņu uzturēšanās vietās dažādos Latvijas reģionos, izņēmis finanšu līdzekļus dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

BKUS lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks, BKUS saimnieciskais direktors Aivars Lisenko, SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvis Raitis Mūrnieks un SIA "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka sievai - KNAB nav lūdzis piemērot apcietinājumu, un viņa ir atbrīvota.

Komentāri (263)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu