«Lattelecom» ieņēmumi pirmajā ceturksnī pieaug par 4%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas elektronisko sakaru sniedzēja «Lattelecom» grupas šā gada pirmā ceturkšņa ieņēmumi, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo periodu, pieauguši par 1,7 miljonu eiro jeb 4%, sasniedzot 46,8 miljonus, aģentūru BNS informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kate Mažāne.

Savukārt EBITDA saglabājusies līdzvērtīga attiecīgajam pērnā gada periodam – 17,3 miljonu eiro apmērā.

Mažāne atzīmēja, ka arvien palielinās ieņēmumi no jaunajām biznesa jomām – tie gandrīz dubultoti, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem trim mēnešiem. Bezprocentu dalītā maksājuma ieviešana, jaunu veikalu atvēršana un interneta veikala izveide ir veicinājusi mazumtirdzniecības apjoma trīskāršu pieaugumu. Tāpat 2,5 reizes pieauguši arī attālinātās skaitītāju nolasīšanas pakalpojuma – Telemetrijas – ieņēmumi, kā arī gandrīz pusotru reizi pieauguši ieņēmumi no reklāmas izvietošanas. Datu centru pakalpojumi ienesuši par 40% vairāk nekā 2015. gada pirmajā ceturksnī.

«Jau vairākus gadus «Lattelecom» vairs nav standarta telekomunikāciju uzņēmums – pielāgojamies mūsdienu tehnoloģijām un risinājumiem. Finanšu rezultāti apliecina veiksmīgo stratēģiju jauno biznesa virzienu izstrādē un attīstībā, kas ilgtermiņā sastādīs ievērojamu uzņēmuma peļņas daļu,» norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

«Lattelecom» grupas uzņēmums «Citrus Solutions» gandrīz divkāršojis apgrozījumu, pateicoties pakalpojumu spektra attīstībai un liela apjoma būvniecības projektu īstenošanai, piemēram, dalībai jaunās «Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas» ēkas izbūvē, strādājot pie CTCO biroja ēkas utt.

Mažāne atzīmēja, ka izaugsmi saglabā arī pamatpakalpojumi – Interaktīvās TV pieslēgumu skaits audzis par 11%, savukārt interneta – par 2%.

«Lattelecom» grupā ietilpst «Lattelecom», «Lattelecom BPO» un tā meitasuzņēmums «BPO Baltic», «LattelecomTechnology» un tā meitasuzņēmums «Baltijas Datoru akadēmija», kā arī «Citrus Solutions». «Lattelecom» pieder arī 23% mobilo sakaru operatora «Latvijas Mobilais telefons» kapitāldaļu.

Skandināvijas koncernam «TeliaSonera» patlaban pastarpināti pieder 49% « Lattelecom» daļu, bet Latvijas valstij - 51%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu