Apcietinātais Bērnu slimnīcas saimniecības direktors ir TP biedrs (243)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apcietinātais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) saimniecības direktors Aivars Lisenko ir Tautas partijas (TP) biedrs un ziedotājs, apstiprināja TP preses sekretārs Arno Pjatkins.

Lisenko 2006.gadā TP ziedojis 9000 latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā publiski pieejamā informācija. ''''Nepazīstu šo cilvēku un pirmo reizi dzirdu, ka viņš ir mūsu partijas biedrs,'''' apgalvoja TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš, savukārt Pjatkins solīja: ja būs vainīgs, izslēgsim tāpat kā pārējos biedrus, kuri veikuši likumpārkāpumus.

Lisenko uzkrājis vairāk nekā 244 000 latu

Apcietinātais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) saimniecības direktors Aivars Lisenko pērn skaidrā naudā uzkrājis 244 000 latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā pieejamā valsts amatpersonas 2008.gada deklarācija. Bezskaidras naudas uzkrājumos Lisenko pērn deklarējis 198 000 ASV dolārus (94 446 latus).

Ienākumus pērn Lisenko guvis Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, gada laikā algā saņemot 22 410 latus, SIA "Leigunda", algā saņemot 1920 latus, un Rīgas PSIA "Krasta nami", nopelnot 3376,37 latus. Pērn Lisenko arī veicis naudas dāvinājumu 11 000 latu apmērā.

Aizdomās turētajiem atsavina Ls 700 000

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), veicot vairāk nekā 20 kratīšanas piecu par nelikumībām saistībā ar būvdarbu iepirkumiem Bērnu slimnīcā aizdomās turamo personu darba vietās, dzīvesvietās un viņu uzturēšanās vietās dažādos Latvijas reģionos, izņēmis finanšu līdzekļus dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

Kā informēja KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, KNAB šā gada 22.oktobrī sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem laika posmā no 2007.gada līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem valsts SIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” (BKUS) vajadzībām. Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā 3.novembrī tika aizturētas piecas personas - divas par iepirkumiem atbildīgās BKUS amatpersonas un trīs privātpersonas.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi esot pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu aizturētās personas par aizdomās turētajām dažādos noziedzīgos nodarījumos - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Vakar tiesa apcietinājusi BKUS saimniecības direktoru Aivaru Lisenko, kā arī slimnīcas iepirkumu komisijas locekli, slimnīcas valdes locekli Arni Kramzaku.

Komentāri (243)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu