Grieķija: Īrijas glābšana nepalīdzēs nomierināt finanšu tirgus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ja Īrija piekritīs starptautiskās finanšu palīdzības saņemšanai, tas nebūs pietiekami, lai nomierinātu finanšu tirgus, piektdien prognozēja Grieķijas finanšu ministrs Georgs Papakonstantinu.

Ministrs uzskata, ka finanšu tirgus dalībnieki vēlas redzēt ilglaicīgu pretkrīzes mehānismu īstenošanu, nevis atsevišķu valstu glābšanu.

"Pat ja Īrijai tiks palīdzēts, tas nespēs novērst parādu krīzes turpināšanos," Frankfurtē notikušajā konferencē paziņoja Papakonstantinu.

Viņš pauda viedokli, ka pēc iespējamās palīdzības piešķiršanas Īrijai, investoru bažas koncentrēsies uz citām finanšu problēmu māktām valstīm, galvenokārt Spāniju un Portugāli.

ES un SVF maija sākumā vienojās par 110 miljardu eiro (77,3 miljardu latu) piešķiršanu Grieķijai trīs gadu periodā.

Kā ziņots, Īrijas Centrālās bankas vadītājs Patriks Honohans ceturtdien paziņoja, ka valsts no ES un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) varētu saņemt ievērojamu aizdevumu, kas varētu sasniegt vairākus desmitus miljardus eiro.

Honohans prognozēja, ka valsts varētu saņemt "ievērojamu aizdevumu desmitu miljardu eiro apmērā," lai Īrija spētu stabilizēt krīzes skarto ekonomiku.

Piektdien paredzētas Īrijas pārstāvju, kā arī ES un SVF pārstāvju sarunas par ārkārtas palīdzību Īrijas banku sektoram.

Mediji iepriekš ziņoja, ka Īrijas valdība varētu lūgt no 750 miljardu eiro (527,1 miljarda latu) vērtā fonda saņemt līdz pat 80 miljardiem eiro (56,2 miljardiem latu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu