Turpina pieaugt interneta lietotāju skaits (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Tark Siala

Saskaņā ar jaunākajiem interneta auditorijas pētījuma rezultātiem, internetu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 65% jeb 1 151 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par 3 procentpunktiem vairāk nekā 2009. gada rudenī, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" pētījums.

Pieaug par 5%

Regulārāk – pēdējo 7 dienu laikā – internetu ir izmantojuši 61% jeb 1 089 000 iedzīvotāju aptaujātajā vecuma grupā.

Salīdzinot interneta izmantošanu 2010. gadā vidēji četros ceturkšņos pret 2009. gada četriem ceturkšņiem, kopumā regulāro interneta lietotāju īpatsvars ir pieaudzis par 5 procentpunktiem.

Visstraujākais globālā tīmekļa lietotāju pieaugums (+13 procentpunkti) ir bijis vecumā grupā no 40 līdz 49 gadiem.

Vidēji 62% šīs vecuma grupas pārstāvju pēdējo 7 dienu laikā ir izmantojuši internetu. Nedaudz mazāks, bet arī straujš interneta lietotāju skaita pieaugums vidēji gada laikā ir bijis Rīgas iedzīvotāju (+9 procentpunkti), strādājošo (+8 procentpunkti) un citas tautības pārstāvju (+7 procentpunkti) vidū. Šogad vidēji četros ceturkšņos internetu pēdējo 7 dienu laikā ir izmantojuši 67% rīdzinieku, 73% strādājošo iedzīvotāju un 55% citas tautības pārstāvju.

Interneta pieslēgums 60% mājsaimniecību

Saskaņā ar pērn rudenī veikto interneta auditorijas pētījumu pēdējā gada laikā ir pieaudzis to mājsaimniecību skaits, kurās ir interneta pieslēgums. Šā gada rudenī ar interneta pieslēgumu bija aprīkotas vidēji 60% Latvijas mājsaimniecību, kas ir par 4 procentpunktiem vairāk nekā 2009. gada rudenī, kad interneta pieslēgums bija pieejams vidēji 56% Latvijas mājsaimniecību.

Pētījums veikts laikā no šā gada 2. augusta līdz 31. oktobrim. Izmantojot datorizētās intervijas (CAPI) respondenta dzīvesvietā, visā Latvijā tika aptaujāti 1495 pastāvīgie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu