LK akcionāru sapulcē nolemj nemainīt uzņēmuma padomi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Latvijas kuģniecība" (LK) ārkārtas akcionāru sapulcē akcionāru vairākums nolēmis neizskatīt jautājumu par uzņēmuma padomes maiņu, liecina LK paziņojums Rīgas Fondu biržā (RFB).

LK padomes priekšsēdētājs Uldis Pumpurs skaidro, ka iespēja pārvēlēt LK padomi šodien netika izskatīta, jo, pārbaudot dažu akcionāru pārstāvju iesniegtos dokumentus reģistrācijai dalībai sapulcē, atklājās tieša un nepārprotama atsevišķu akcionāru saistība ar tām ārzonas kompānijām, kuras figurē LK valdes pagājušajā nedēļā Ekonomikas policijā (EP) iesniegtajos materiālos par LK finanšu resursu piesavināšanos un zaudējumu nodarīšanu vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

Tādējādi LK padomes locekļi turpinās darbu līdzšinējā sastāvā: Pumpurs, padomes priekšsēdētāja vietniece Olga Pētersone, padomes priekšsēdētāja vietnieks Andris Linužs, kā arī Pēteris Putniņš, Vladimirs Solomatins, Aldis Āķis, Laimonis Junkers, Vladimirs Krastiņš, Ansis Sormulis un Mamerts Vaivads.

Kā ziņots, LK Iekšējās izmeklēšanas dienests secinājis, ka bijusī LK vadība kompānijai nodarījusi vismaz 36 miljonu ASV dolāru (18,54 miljonu latu) zaudējumus.

LK paziņojums RFB liecina, ka LK pabeigusi iekšējo izmeklēšanu, iesniedzot apjomīgu pierādījumu krājumu EP, arī melnās kases grāmatvedību, kas norāda uz uzņēmuma akcionāru un bijušo amatpersonu saistību ar iespējamām noziedzīgām darbībām, piesavinoties LK finanšu līdzekļus.

LK valde iepazinusies ar Iekšējās izmeklēšanas dienesta ziņojumu un pilnvarojusi valdes priekšsēdētāju Imantu Vikmani EP iesniegt jaunu pierādījumu paketi, kas apstiprina aizdomas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kurus varētu būt veikuši atsevišķi bijušie LK valdes un viens padomes loceklis laikā no 2003. līdz 2005. gadam.

Jau ziņojām, ka LK šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 45,8 miljonu ASV dolāru (23,9 miljonu latu) peļņu. Šā gada pirmā ceturkšņa peļņa pēc nodokļu nomaksas 4,5 reizes pārsniedza pagājušā gada attiecīgā perioda rādītājus.

Uzņēmums šos rezultātus skaidroja ar veiksmīgi īstenoto tankkuģu pārdošanu, par ko liecina koncerna neauditētie finanšu pārskati.

2007.gada pirmā ceturkšņa beigās LK komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpa 39 kuģi, no kuriem 31 ir tankkuģis, divi gāzvedējkuģi, pieci refrižeratorkuģi un viens sauskravu kuģis.

Pārskata periodā LK flotes turpināja strādāt ar peļņu.

Jau ziņojām, ka šogad LK flote tiks papildināta ar astoņiem jauniem tankkuģiem un gada beigās flotes vidējais vecums sasniegs aptuveni 10-11 gadus.

LK auditētā peļņa pērn bija 18,899 miljoni latu. Uzņēmuma aktīvi 2006.gada beigās sasniedza 356 767 000 latu.

LK akcijas tiek kotētas RFB Oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu