Karavīrus varēs sodīt ar algas samazināšanu par 20% (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Turpmāk karavīriem varēs piespriest jauna veida disciplinārsodu - mēneša algas samazināšanu līdz 20% uz laiku, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem, to paredz Aizsardzības ministrijas izstrādātie un šodien Ministru kabinetā pieņemtie grozījumi Karavīru militārās disciplīnas reglamentā.

Tāpat grozījumi paredz noteikt, ka tiesības piespriest šo disciplinārsodu ir nododamas tikai Nacionālo bruņoto spēku komandierim un aizsardzības ministram.

Līdz 2009.gada 30.jūnijam spēkā esošais Militārā dienesta likums paredzēja, ka par militārās disciplīnas pārkāpumu karavīram piespriežami šādi disciplinārsodi: rājiens, ārpuskārtas norīkojums, aizliegums vai ierobežojums atstāt dienesta vietu, stingrā uzraudzība, arests līdz desmit diennaktīm, brīdinājums par neatbilstību ieņemamajam amatam, pazemināšana amatā un atvaļināšana no dienesta pirms līgumā paredzētā laika.

Taču 2009.gada 12.jūnijā Saeima pieņēma grozījumus Militārā dienesta likumā, kas stājās spēkā 1.jūlijā un kas paredzēja papildināt Militārā dienesta likumu ar jaunu disciplinārsoda veidu - mēneša algas samazināšanu līdz 20% uz laiku, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem, tādēļ arī ir nepieciešams veikt izmaiņas minētajā reglamentā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu