"ZetCOM" pievienojas LMT (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2007. gada 31. maijā notikusi apvienošanās, kuras rezultātā 100%SIA ZetCOM daļu ir pārgājušas SIA Latvijas Mobilais Telefons īpašumā.

Arī turpmāk ZetCOM turpinās darboties kā atsevišķa juridiska persona. 2007. gada 25. maijā Konkurences padome ir atļāvusi SIA ZetCOM un SIA Latvijas Mobilais Telefons apvienošanos.

ZetCOM valdes priekšsēdētājs Egils Trumpe skaidro: „Pēc apvienošanās ZetCOM darbības mērķi un stratēģija nemainīsies. Kompānija turpinās piedāvāt mobilo sakaru priekšapmaksas kartes AMIGO un Hallo!, un mobilo sakaru sniegšanai tāpat kā līdz šim tiks izmantots LMT tīkls.

Mūsu klienti – AMIGO un Hallo! karšu lietotāji būs ieguvēji, jo turpināsim attīstīt tehniskos risinājumus un piedāvāt mūsu klientiem jaunus pakalpojumus, kā arī nodrošināt izdevīgus mobilo sarunu tarifus.

Prognozēju, ka ZetCOM apvienošanās tuvākajā laikā nenesīs krasas izmaiņas priekšapmaksas sarunu karšu tirgū, tomēr nedaudz varētu mainīties tirgus daļu procentuālais sadalījums.

Šis biznesa darījums apliecina, ka ZetCOM darbība un sniegums ir augsti novērtēti, un tas ir visas ZetCOM komandas darba nopelns.”

SIA ZetCOM dibināts 2002. gada februārī, uzņēmums ir pirmais virtuālais operators (mobilo telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs) Latvijā. SIA ZetCOM piedāvā mobilo sakaru priekšapmaksas kartes AMIGO un Hallo!, un mobilo sakaru sniegšanai izmanto SIA „Latvijas Mobilais Telefons” tīklu, kas nodrošina kvalitatīvus mobilos sakarus 99% Latvijas teritorijas.

ZetCOM" apgrozījums 2006.gadā sasniedza 7,9 miljonus latu, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš. 2006.gadā uzņēmuma peļņa bija 1,1 miljons latu.

LMT apgrozījums pērn bija 2,495 miljardi Zviedrijas kronu (190,6 miljoni latu), liecina Ziemeļvalstu telekomunikāciju kompānijas "TeliaSonera" pirmā ceturkšņa darbības pārskats. 2005.gadā LMT peļņa sasniedza 56,4 miljonus latu pēc nodokļu nomaksas, savukārt apgrozījums pieauga par 12,8% un sasniedza 168,4 miljonus latu.

LMT apgrozījums šā gada pirmajā ceturksnī bija 624 miljoni Zviedrijas kronu jeb 47,67 miljoni latu. Pērn pirmajā ceturksnī LMT apgrozījums bija 559 miljoni Zviedrijas kronu (42,7 miljoni latu). LMT apgrozījums gada laikā pieauga par 11,6%.

Valstij pieder 28% LMT kapitāla daļu, "TeliaSonera" - 49% daļu, bet SIA "Lattelecom" - 23% daļu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu