Šmidre noliedz, ka būtu pārdevis Baltkom pats sev (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmums „Alīna” ar lieliem zaudējumiem pārdevis Baltkom TV, visticamāk - lai to paglābtu no īpašnieka Pētera Šmidres personīgajiem parādiem, informē žurnāls „Lietišķā Diena/Dienas Bizness”.

Vēl aizvien tiek apšaubīta „Alīnas” spēja norēķināties ar kreditoriem, un nav izslēgta arī citu aktīvu pārdošana.

2009. gada oktobrī nāca klajā ziņa, ka P. Šmidrem piederošais (75%) uzņēmums „Alīna”, kas kopš šā gada jūlija pārdēvēts par SIA "Korporatīvā sabiedrība", pārdevis visas tam piederošās Baltkom TV daļas ar līdzšinējo uzņēmuma vadību saistītai akciju sabiedrībai „New Life Holding”.

Lai gan vairākas pazīmes un arī ekspertu teiktais liecina, ka uzņēmējs Baltkom TV pārdevis pats sev, lai tādējādi, iespējams, izvairītos no dažu saistību pildīšanas, Pēteris Šmidre to noliedz.

„Ja konkurenti domā, ka Baltkom TV patiesā labuma guvējs esmu es, lai tā arī domā,” viņš noteica, atgādinot, ka šobrīd ir vien valdes loceklis Baltkom TV. Uz repliku, ka neviens īsti netic, ka pārdevis Baltkom TV, P. Šmidre teicās, ka viņam tas neliekas būtiski.

„Lietišķā Diena” norāda, ka Baltkom TV pēkšņā pārdošana vedina uz domām par Alīnas mērķtiecīgu iztukšošanu, jo kompānija nonākusi pamatīgās finanšu grūtībās un vismaz pērn nespēja bankām atmaksāt miljonu kredītsaistības, kurām bija pienācis atmaksas termiņš. To, ka Baltkom TV pārdošana pasliktinājusi Alīnas bilanci, nenoliedz arī Pēteris Šmidre, bet šādu rīcību viņš skaidro ar cēlu mērķi: lai nodalītu labos aktīvus no sliktiem.

Lai gan Baltkom TV Pētera Šmidres uzņēmumam pieder teju 20 gadu, Korporatīvās sabiedrības gada pārskatā vadības ziņojumā nav neviena vārda par pārdošanas darījumu. Tajā atzīmēts vien tas, ka "veiktā optimizācija nevarēja pilnā apmērā kompensēt apgrozījuma kritumu, izdevumus uzkrājumiem un zaudējumus no kapitāla daļu pārdošanas un nemateriālo ilgtermiņa ieguldījumu norakstīšanas".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu