"GE Money" interesējas par "Baltic Trust Bank" iegādi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patēriņa kreditēšanas kompānija "GE Money" izskata iespējas pirkt kādu banku Latvijā, šodien ziņo laikraksts "Dienas Bizness" (Db). Laikraksta rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka varētu tikt pirkta "Baltic Trust Bank" (BTB).

Kā raksta Db, "GE Money", kas kopā ar Zviedrijas "GE Money Bank AB" ir vienas saimes "General Electric" uzņēmums, valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Cimbers nav komentējis informāciju par kompānijas interesi par BTB.

No neoficiāliem avotiem zināms, ka "GE Money" jau ilgu laiku veic BTB izpēti.

""GE Money" nesniedz komentārus attiecībā uz attīstības plāniem," sacījis uzņēmuma vadītājs. Vienlaikus viņš atzinis, ka "GE Money", kuras kredītportfelis maija beigās sasniedza 46 miljonus latu, skatās Latvijā, Igaunijā un Lietuvā uz dažādām iespējām. Tomēr viņš nevarot atklāt informāciju par konkrētām lietām un kādā stadijā tās atrodas.

Kā norāda Db, par "GE Money" stratēģiju liecina darījums, kurā kompānija no "Domenikss" grupas uzņēmuma SIA "Stars līzings" nopirka finanšu un operatīvā līzinga portfeli, kas tuvina mērķim kļūt par vienu no šā tirgus līderiem.

Kā atgādina laikraksts, šogad Latvijā reģistrēta "GE Money Bank AB" pārstāvniecība. Iepriekš "GE Money" mārketinga direktors Ģirts Freibergs atzina, ka pārstāvniecības atvēršana saistīta ar iespēju izveidot bankas filiāli vai saņemt licenci bankas darbībai. Viņš arī neizslēdza iespēju, ka "GE Money" varētu kļūt par pilnīgu vai daļēju kādas jau esošās bankas akcionāru, par ko liecina arī "GE Money" darbība citās valstīs.

Cimbers atzina, ka patlaban vēl ir procesā "GE Money" bankas filiāles atvēršana Latvijā.

BTB valdes priekšsēdētājs Edgars Dubra atturējies laikrakstam sniegt komentārus par iespējamo darījumu.

"GE Money" ir pasaules patēriņa kreditēšanas korporācijas "GE Consumer Finance" struktūrvienība, kas savu darbību Latvijas patēriņa kreditēšanas tirgū sāka 2004.gada maijā un piedāvā patēriņa kredīta preču un pakalpojumu iegādei, naudas kredīta un autokredīta pakalpojumus vairāk nekā 3500 tirdzniecības vietās un 36 kompānijas filiālēs Latvijā.

Lielākā daļa BTB akciju tieši un pastarpināti pieder Krievijas iedzīvotājam Oļegam Boiko. Tāpat lielākajā bankas akcionārā - SIA "Finstar Baltic Investments" - daļas pieder Krievijas iedzīvotājam Dmitrijam Zeļeņinam. Citiem akcionāriem pieder 3,63% BTB akciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu