Rumbulā plāno jaunu mikrorajonu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā atkal pēc daudziem gadiem tiek plānots jauns mikrorajons – Rumbulā, pašlaik neizmantotā 78 hektāru plašā teritorijā.

Tā atrodas starp Maskavas ielu un Daugavu netālu no "Kvadrāta" līdz Dārziņiem, iepretī "Rumbulas" sporta kompleksam. Pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" un SIA "Daugavas zaļā pilsēta" tur plāno plašu apbūvi – lielākoties dzīvojamos namus, kā arī mikrorajonā vajadzīgus atpūtas un sporta objektus, nedaudz biroju ēku. Upmalā iecerētas gan peldvieta, gan piestātnes, ūdens transporta pieturvietas. Mājokļi atradīsies tuvāk Daugavai – ēkas augstākas Maskavas ielas pusē rajona vidus daļā, bet upes virzienā zemāka apbūve. Nami varētu būt 3-30 stāvus augsti, iemītnieku un te strādājošo vajadzībām plānotas 12398 auto novietnes. Gar upmalu paliks zaļā zona – tā būs samērā plaša. Neapbūvēti varētu palikt 25,6 hektāri.

Tagad te ir aizlaista teritorija, tur tikai vienā stūrī atrodas mazdārziņi. Te ir palieņu pļavas, kas mēdz applūst – pirms mikrorajona celšanas vajadzēs uzbērt segumu, kā arī jāierīko komunikācijas, ielas, saka "Rīgas pilsētbūvnieka" finanšu direktors Jānis Kosītis. Rumbulas lidlauka rajonā ir liels piesārņojums, bet tas atrodas vairāku kilometru attālumā un jauno mikrorajonu neietekmēs. Projekta izmaksas būs lielas, pašlaik tās netiek nosauktas. Tas tiks īstenots vairāku gadu laikā. Te būs gan pašvaldības mājokļi, sociālās mājas, gan privātuzņēmumu celti objekti. Pašlaik tiek gaidītas rīdzinieku atsauksmes par šāda mikrorajona ideju. Cik tā tapšanā ieguldīs pašvaldība un cik privātie investori, vēl notiek sarunas. Zeme šeit pieder domei.

RB jau pirms dažiem gadiem rakstīja par privātuzņēmēju ierosinājumu veidot jaunu rajonu – Daugavas Zaļo pilsētu kā valstiskās un privātās partnerības projektu. Tobrīd plānoja, ka te varētu uzcelt vairākus tūkstošus mājokļu, kuru cenas būtu visnotaļ pieejamas daudziem pircējiem. Taču šie plāni tika nobremzēti – pašvaldībai vajadzēja rajonam izstrādāt detālplānojumu, kas tā arī netapa, tad bija jāgaida jaunā Rīgas attīstības plāna apstiprināšana. Beidzot projekts varētu īstenoties – tagad izsludināta tā sabiedriskā apspriešana, pēc tam to skatīs dome.

zināšanai

Rīdzinieki Rumbulas mikrorajona maketu un nelielu aprakstu par to var atrast Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijā (Daugavpils ielā 31. 3. stāvā) darbdienās. Sabiedriskās apspriešanas laikā līdz 27. jūlijam atsauksmes jāsūta domes būvvaldei (Amatu ielā 4).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu