Zviedrijas kompānija būvēs lielāko vēja ģeneratoru parku Baltijas jūrā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas elektroenerģētikas kompānijas "Vattenfall" meitasuzņēmums "Sweden Offshore Wind" gatavojas būvēt lielāko vēja ģeneratoru parku Baltijas jūrā, piektdien vēsta Stokholmas laikraksts "Dagens Nyheter".

Vēja ģeneratoru parks sastāvēs no 128 turbīnām un atradīsies Baltijas jūrā starp Zviedriju, Vāciju un Dāniju. Parka izvēlētā vieta atrodas 30 kilometrus uz dienvidiem no Zviedrijas ostas Trelleborgas, Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos.

Paredzams, ka jaunā vēja elektrostacija gadā saražos 2100 miljonus kilovatstundu elektroenerģijas, kas atbilst aptuveni 440 000 mājsaimniecību patēriņam. Elektrostacijā plānots investēt 1,1-1,3 miljardus eiro (0,77-0,91 miljardu latu), un tā varētu darboties no 2010.gada.

Baltijas jūrā izvietotais vēja ģeneratoru parks dubultos Zviedrijas vēja elektroenerģijas ražošanas apjomu. Pašlaik Zviedrijā vēja elektrostacijās saražo tikai aptuveni 1% visas elektroenerģijas, kamēr kaimiņos Dānijā šis īpatsvars ir 13%.

Skeptisku viedokli par jaunās vēja elektrostacijas būvi izteikušas Zviedrijas zvejnieku un vides aizsardzības organizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu