Kaut arī līgums jau noslēgts, Reizniece-Ozola iepazīsies ar bankas «Citadele» darījumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jaunā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola par spīti jau noslēgtajam līgumam par valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanu tik un tā ar attiecīgo darījumu iepazīsies.

Ministre trešdien žurnālistiem pauda uzticību iepriekšējai valdībai un bijušajam ekonomikas ministram Vjačeslavam Dombrovskim par to, ka noslēgts valstij izdevīgākais darījums, tomēr jau tuvākajās dienās aicinās bankas un Privatizācijas aģentūras (PA) pārstāvjus viņu informēt par attiecīgā darījuma detaļām.

«Iepriekš man ar šī darījuma detaļām iepazīties nebija iespējams,» piebilda Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka PA jaunieceltā valde trešdien parakstījusi līgumu par valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanu 12 starptautisku investoru grupai un «Ripplewood Advisors LLC» par 74 miljoniem eiro.

Atbilstoši darījuma nosacījumiem jaunie bankas investori un līdzšinējais akcionārs Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) palielinās bankas «Citadele» kapitālu par 10 miljoniem eiro. «Darījums noslēgsies 2015.gada pirmajā ceturksnī, kad tiks saņemts atbilstošu uzraudzības iestāžu apstiprinājums. Pārdošanas cena var mainīties atkarībā no bankas darbības rādītājiem līdz 2014.gada beigām, salīdzinot ar plānotajiem rādītājiem. Tāpēc galīgā cena tiks noteikta 2015.gada pirmajā ceturksnī. Visi ieguvumi no iespējamās cenas korekcijas tiks ieguldīti bankas kapitālā. Pēc darījuma noslēgšanas «Ripplewood» piederēs 22,4% akciju, bet pārējiem investoriem 52,6% bankas akciju,» informēja PA.

Banka «Citadele» dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās «Parex bankas» operacionālās sadalīšanas process. Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par «Parex bankas» restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Atbilstoši restrukturizācijas modelim no «Parex bankas» tika izdalīta daļa aktīvu un izveidota jauna banka – «Citadele», bet «Parex banka» sāka darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt klasiskos banku pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu