Latvijas turīgākās sievietes - Kargina, Lipmane un Tarasenoka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vērtējot pēc piederošā īpašuma, Latvijas visbagātākās sievietes ir Tatjana Kargina, Anna Lipmane un Natālija Tarasenoka, liecina žurnālā "VIP Lounge" šodien publicētais "Baltic Screen" pētījums.

Bijušajai "Parex bankas" vadītāja Valērija Kargina dzīvesbiedrei piederošie īpašumi tiek vērtēti 106 miljonu latu vērtībā. Vienlaikus gan tiek norādīts, ka tiesa vēl nav līdz galam izsvērusi, kuram no laulātajiem taisnība strīdā par mantas sadali.

Ja Tatjanas Karginas īpašumā paliks tikai tas, kas jau patlaban reģistrēts uz viņas vārda, un laulības gados sarūpētais netiks dalīts uz pusēm, kā to vēlētos viņa pati, visticamāk, ka eksbaņķiera kundzes vārdu šajā sarakstā varēs atrast tikai krietni zemāk vai pat vispār nevarēs atrast, norāda "Baltic Screen".

Puse kapitāldaļu SIA "Family un Co", 30% līdzdalība SIA "Baltijas koledža", kā arī vairāk nekā 30 nekustamie īpašumi, no kuriem vērtīgākie ir divi nami Vecrīgā, Miesnieku ielā, bijušajai baņķiera kundzei noteikti nevar nodrošināt nedz to labklājības līmeni, pie kura viņa pieradusi pēdējos desmit gados, nedz arī līderes slavu Latvijas bagātāko sieviešu sarakstā.

Otrajā vietā ierindota Lipmane ar īpašumiem 19 miljonu latu vērtībā. Atšķirībā no sava dzīvesdrauga Kirova Lipmana, kurš labprāt nonāk sabiedrības interešu starmešu gaismā, Latvijas otrā bagātākā sieviete biežāk izvēlas palikt inkognito.

Lipmanes dzīvesbiedrs atzīst, ka sieva pēc dabas esot visai kautrīga un arī ļoti strādīga, joprojām aktīvi līdzdarbojoties ar savām profesionālajām zināšanām farmācijas uzņēmumā "Grindeks", kurā viņai oficiāli pieder vairāk nekā 20% akciju, lai gan pastāv viedoklis, ka faktiski viņa šīs akcijas tur vīra uzdevumā, lai Kirovs Lipmans izvairītos no kontrolpaketes turētāja statusa un tā radītajiem apgrūtinājumiem, norāda "Baltic Screen".

Tieši šī akciju pakete arī ir Lipmanes mantiskā statusa galvenais stūrakmens. Tiesa, viņas personisko īpašumu sarakstu papildina arī nams ar prāvu zemesgabalu Jūrmalā, Meža prospektā, kas, neskatoties uz nekustamā īpašuma tirgus grīļošanos, pat vissliktākā scenārija gadījumā nozīmīgi savu vērtību zaudēt nevar.

Trešajā vietā ierindota Natālija Tarasenoka, kuras īpašumi novērtēti 16 miljonu latu apmērā. Augstākās tiesas Senāts ar savu lēmumu nodevis jaunai izskatīšanai lietu par Tarasenokas un viņas dēla mantojuma tiesību atzīšanu uz aizsaulē negaidīti aizgājušā dzīvesdrauga Sergeja Tarasenoka kapitāldaļām "Trasta komercbankā".

16% komerciestādes pamatkapitāla pēc vairākkārtējām tiesas sēdēm jau gandrīz bija nonākuši bijušā viceprezidenta mantinieku īpašumā, taču nezināmiem īpašniekiem piederošs ofšors, kas arī pretendē uz šīm akcijām, neatlaidīgi turpināja cīņu par lielāku līdzdalību bankā, izmantojot visas Latvijas tiesu sistēmas piedāvātās instances.

Bez strīdīgajām bankas kapitāldaļām baņķiera atraitnei pieder divi visnotaļ vērtīgi nekustamie īpašumi, viens Jūrmalā, otrs Rīgā, klusajā centrā, kā arī visas kapitāldaļas SIA "Esturion", 33% līdzdalība SIA "Charoit" un 18,62% kapitāldaļu SIA "Charoit EX".

Ceturtajā vietā ar 15 miljonu latu īpašumiem ierindota "Kolonna" tīkla izveidotāja Ieva Plaude-Lasmane.

Piektajā vietā ierindota Iluta Kalniņa ar 14 miljonu latu īpašumiem. Tiek uzsvērts, ka viņas vietu šajā sarakstā nodrošina aktīva darbošanās uzņēmējdarbības lauciņā, kā oficiālajai īpašniecei vadot pārtikas veikalu "Nelda" tīklu. Viņas īpašumā ir virkne nekustamo īpašumu, no kuriem vērtīgākie ir dzīvoklis Rīgā, Antonijas ielā, un prāvi zemesgabali Ventspils un Cēsu rajonā. Kalniņas īpašumā ir 100% kapitāldaļas SIA "Nelda", kā arī vienīgās īpašnieces statuss vēl divās uzņēmējsabiedrībās - SIA "DSN" un SIA "Purvciema skaistākais nams".

Sestajā-septītajā vietā ierindota automašīnu tirgotājkompānijas SIA Domenikss" īpašniece Benita Sadauska ar desmit miljonu latu īpašumu.

Tāpat sestajā-septītajā vietā ar desmit miljonu latu īpašumiem atrodas arī Ināra Vilkaste, kurai pieder vairāki dzīvokļi Tomsona ielā, virkne nekustamo īpašumu Mežaparkā, kā arī liels skaits ar nekustamiem īpašumiem saistītu kompāniju un nuļļu skaita ziņā ļoti iespaidīgi darījumi - šādi īsumā var raksturot faktorus, kas ļāvuši uzņēmējai pakāpties tik augstu Latvijas bagātāko sieviešu sarakstā, norādījis "Baltic Screen".

Astotajā vietā atrodas degvielas mazumtirgotāja "Viada" līdzīpašniece Alla Moroza, kuras īpašumi novērtēti astoņu miljonu latu vērtībā.

Devītajā vietā ierindota "Arēnas Rīga" līdzīpašniece Jeļena Bondarika ar īpašumiem septiņu miljonu latu vērtībā, savukārt desmitajā vietā atrodas vairumtirdzniecības un loģistikas uzņēmumu grupas "Unifex" lielākā īpašniece Ņina Tretjakova ar sešu miljonu latu vērtībā.

Kā uzsvēruši pētījuma autori, 211 miljoni latu - tik patiesi iespaidīga ir Latvijas desmit visbagātākajām uzņēmējām piederošo īpašumu kopvērtība.

Līdz šim, veidojot Latvijas visbagātāko sieviešu pirmo simtnieku, mantiskā statusa latiņu nācās nolaist līdz 400-500 tūkstošiem eiro - pilntiesīgu miljonāru vidū simts daiļā dzimuma pārstāvju tomēr neatradās. Taču nu pienācis brīdis, kad droši var teikt - visas pirmā simtnieka pārstāves ar savu darbu, veiksmi ir godam nopelnījušas vietu arī Latvijas miljonāru vidū. Vēl vairāk - ir miljonāres, kas šogad pat ir palikušas ārpus bagātāko sieviešu pirmā simtnieka.

Kopumā "Baltic Screen" pētījumā apkopotas 100 Latvijas bagātākās sievietes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu