Īrija, Grieķija un Spānija veiksmīgi emitē obligācijas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Īrijas, Grieķijas un Spānijas valdības otrdien spējušas iegūt nepieciešamos līdzekļus starptautiskajos finanšu tirgos, emitējot obligācijas laikā, kad pieaug spekulācijas par šo valstu finansiālo stabilitāti.

Grieķijas valdība paziņoja, ka piesaistījusi 390 miljonus eiro (274,09 miljonus latu), emitējot trīs mēnešu obligācijas, kuru pieprasījums sešas reizes pārsniedzis plānoto.

Savukārt Spānija, emitējot 12 un 18 mēnešu obligācijas, finanšu tirgos ieguvusi 7,04 miljardus eiro (4,9 miljardus latu), kas bijis nedaudz vairāk par prognozēto.

Tajā pašā laikā Īrija obligāciju tirgū ieguvusi 1,5 miljardus eiro (1,05 miljardus latu), tādējādi mazinot bažas par valsts ekonomikas stabilitāti.

Īrijas Parādsaistību pārvaldes aģentūra norādīja, ka pēc šīs veiksmīgās obligāciju emitēšanas valsts sasniegusi mērķi šogad obligāciju tirgos iegūt 20 miljardus eiro (14,05 miljardus latu).

Īrija spējusi iegūt līdzekļus starptautiskajos finanšu tirgos laikā, kad aizvien pieaug spekulācijas par valsts iespējamo nepieciešamību vērsties pēc finansiālas palīdzības pie Starptautiskā Valūtas fonda vai Eiropas Savienības, lai uzlabotu tās finanšu stāvokli.

Turklāt investori bažījas par izdevumiem, kurus Īrijai nāksies atvēlēt, lai stabilizētu tās banku sektoru.

Īrijas valdība norādījusi, ka tā plāno sadalīt valsts izglābto banku "Anglo Irish Bank" divās daļās, no kurām vienā tiktu glabāti tā dēvētie sliktie kredīti un kas laika gaitā tiktu pārdota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu