"Bonnier Business Press" pārdod "Dienu" un "Dienas Biznesu" (91)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kompānija "Nedela S.A.", kuru vada agrākais laikraksta "Diena" vadītājs un kompānijas "Catella Corporate Finance" partneris Aleksandrs Tralmaks, pārņem no "Bonnier Business Press" Latvijas masu mediju grupu AS "Diena" un Latvijas biznesa laikrakstu "Dienas Bizness".

"Nedela S.A." pilnībā piederot Tralmakam, bet finansējums darījumam 100% nākot no "Luxembourg Financial Services" (LFS). Kā teikts "Bonnier Business Press" izplatītajā paziņojumā, "LFS ir nodibinājuši un tā pieder turīgu igauņu uzņēmēju grupai", kuru vada Kalle Norbergs, kurš ir viens no LFS dibinātājiem.

Arī "Nedela S.A." uzsver, ka darījumu pilnībā finansēja LFS, kuru savukārt finansējot vairāki Igaunijas privātie investori, no kuriem vadošais ir LFS dibinātājs Norbergs.

Līdzšinējais AS "Diena" prezidents Arvils Ašeradens atzina, ka līdz ar darījumu nolēmis pārdot savas akcijas un pamest uzņēmumu. Ašeradens šodien par savu lēmumu informējis arī uzņēmuma kolektīvu.

Vienošanās parakstīta šodien Rīgā. Kompānija "Catella Corporate Finance" bijusi šī darījuma konsultante un nodrošinājusi finansējuma piesaisti. Darījuma norisē piedalījies un palīdzējis agrākais "Bonnier" Avīžu grupas valdes loceklis Džons Hedbergs.

"Kompānija "Nedela S.A." izteica mums piedāvājumu, kas bija gan izdevīgs, gan mums pieņemams. Šis darījums ļaus tālāk nostiprināt "Bonnier Business Press" pozīcijas mūsu prioritārajos tirgos, kā Skandināvija, Krievija, Igaunija, Lietuva, Polija, Bulgārija un Slovēnija," uzsvēris "Bonnier Business Press" valdes priekšsēdētājs Kastens Alkvists.

Tralmaks paudis prieku par panākto vienošanos ar "Bonnier Business Press". "Esam parakstījuši līgumu, kurā pilnībā apņemamies saglabāt un nodrošināt neatkarīgās žurnālistikas un vārda brīvības tradīcijas, kas līdz šim ir bijušas gan laikraksta "Diena", gan "Dienas Biznesa" pamatvērtības," skaidrojis Tralmaks.

"Pircēji ļoti labi pazīst abas kompānijas. Tralmaks iepriekš ir strādājis kā laikraksta "Diena" vadītājs. Arīdzan jaunā uzņēmuma valdes loceklis Hedbergs ilgstoši strādājis kā augstākā līmeņa vadītājs "Bonnier" Avīžu grupā," piebildis Almkvists.

"Kompānija "Nedela S.A." vēlas investēt tālākā uzņēmumu attīstībā," solījis Tralmaks, "tuvākajā laikā nav paredzētas nekādas būtiskas izmaiņas abu izdevumu darbā, jo iepriekšējie īpašnieki jau paveikuši ļoti daudz izmaiņu, lai uzņēmumi spētu veiksmīgi strādāt esošajā ekonomiskajā situācijā. Ilgtermiņā mēs vēlamies likt speciālu uzsvaru abu izdevumu attīstībai interneta vidē."

Lūgti precizēt, vai pēc darījuma netiks veikta abu laikrakstu apvienošana, "Nedela S.A." sabiedrisko attiecību pārstāvji atkārtoti apgalvoja, ka uzņēmums investē ar nolūku turpināt šī biznesa attīstību, un tuvākajā laikā laikrakstos nav plānotas būtiskas izmaiņas.

Igaunijas biznesa portāls "Äripäev.ee" lēš, ka darījuma summa varētu sasniegt miljardu igauņu kronu (44,9 miljonus latu). Aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties ar Tralmaku, lai iegūtu sīkāku informāciju par darījuma norisi, savukārt "Nedela S.A." sabiedrisko attiecību pārstāve, jautāta par darījuma summu, vien sacīja, ka "abas puses ir apmierinātas ar darījumu" un līguma konfidencialitāte neļaujot atklāt darījuma summu.

Arī agrākais "Bonnier" Avīžu grupas valdes loceklis Džons Hedbergs, kurš piedalījās vienošanās parakstīšanā, neatklāja darījuma summu, vien sacīja, ka puses ar to ir apmierinātas.

Hedbergs uzskata, ka laikrakstam "Diena" un "Dienas Bizness" ir labas attīstības iespējas, jo abu laikrakstu zīmoli Latvijā ir labi pazīstami, turklāt soļi, kas jau iepriekš tikuši sperti izmaksu samazināšanas virzienā, uzlabojuši finansiālo situāciju.

Laikraksts "Diena" savu darbību sāka 1990.gadā. Šodien AS "Diena" izdod nacionālos un reģionālos laikrakstus, no kuriem kā lielākie minami laikraksti "Diena", bezmaksas avīze "5 min", kā arī žurnālus un grāmatas. Grupa nodrošina arī tipogrāfijas un piegādes pakalpojumus.

"Dienas Bizness" ir Latvijas lielākais biznesa laikraksts, kas informāciju piedāvā arī divos ziņu portālos. "Dienas Bizness" arī rīko lietišķās konferences un izdod profesionālās rokasgrāmatas lietišķām vajadzībām.

"Bonnier Business Press" ir daļa no "Bonnier" izdevniecības. Tā izdod drukātus dienas izdevumus, nedēļas izdevumus, rokasgrāmatas un žurnālus, organizē lietišķas konferences un uztur virkni biznesa ziņu portālu. BBP darbība norit 11 valstīs Skandināvijā un Centrālajā un Austrumeiropā.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu