Kučinskis: Nav mērķa pārdot LMT un «Lattelecom», bet jautājums par apvienošanu ir atklāts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nevienam nav mērķa pārdot valsts kapitālsabiedrības «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom», bet jautājums par uzņēmumu savienošanu ir atklāts, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Līdz marta beigām šajā jautājumā varētu tikt pieņemts starplēmums, un svarīga loma būs atbildīgās darba grupas rekomendācijām.

Kučinskis norādīja, ka darba grupas sanāksme notiks arī šonedēļ. Premjerministrs pauda, ka šajā jautājumā būtu prātīgi piesaistīt zinošus jomas speciālistus, lai izvērtētu «TeliaSonera» piedāvājumu.

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa norādīja, ka apvienošanās iespējamība tiks apspriesta no pakalpojumu patērētāju interešu viedokļa. Tāpat jāizvērtē nacionālās drošības aspekti, jo šie ir stratēģiskas nozīmes objekti, pauda Āboltiņa. Šai domai pievienojās gan Kučinskis, gan nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķis Jānis Dombrava.

Kā ziņots, lēmums par «Lattelecom» un LMT nākotni būs jāpieņem valdībai un, ja nepieciešams, tiks veikta padziļināta pārbaude, iepriekš sarunā ar aģentūru LETA teica Ministru prezidents.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 20.novembrī tika saņemts abu uzņēmumu apvienošanas piedāvājums no Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmuma «TeliaSonera» un līdz šā gada 22.janvārim uzņēmums gaidīja Latvijas valdības atbildi. Tomēr tika izlemts, ka par turpmāko rīcību ar LMT un «Lattelecom» valsts kapitāldaļām lems jaunā, Kučinska vadītā valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu