Negodīgs mākleris bankai rada 5 000 000 000 eiro zaudējumus /papildināta/ (62)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no lielākajām Francijas bankām "Societe Generale" negodīga Parīzes biržas māklera darbības dēļ zaudējusi 4,9 miljardus eiro.

Zaudējumi radušies pagājušajā gadā negodīgas māklera darbības dēļ. Mākleris krāpšanā esot izmantojis iepriekšējā darba vietā gūtās zināšanas, veicot "slepenu tirdzniecību" un ievērojami pārsniedzot savas pilnvaras. Bankas pārstāvji skaidro, ka krāpšanas mehānisms esot bijis vienkāršs, tomēr notikušais ticis meistarīgi slēpts.

Aizdomās turētais biržas mākleris savu vainu atzinis, un banka sākusi viņa atlaišanas procedūru. No darba atbrīvota tiks arī negodīgā darbinieka tiešā priekšniecība. Gatavību atkāpties no amata izteicis arī bankas vadītājs, tomēr valde šo viņa priekšlikumu noraidījusi.

Ja māklera nodarījums tiks pierādīts, viņš vēsturē varētu ieiet kā vērienīgākās bankas krāpšanas organizators, pārspējot Niku Līsonu, kurš savulaik radīja 1,4 miljardu lielus zaudējumus Lielbritānijas "Barings Bank", kas to noveda pie sabrukuma.

Notikušais "Societe Generale" ir liels trieciens laikā, kad pasaules tirgus piedzīvo kritumu ASV finanšu krīzes dēļ. Tomēr bankas vadība cer, ka pagājušais gads tomēr nesīs 600 līdz 800 miljonu eiro lielu peļņu.

"Societe Generale" ir viena no lielākajām Francijas bankām. Tai ir vairāk nekā 22 miljoni klientu un 120 000 darbinieku 77 pasaules valstīs.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu