LMT reģionu iedzīvotāju projektu konkursam «LMT Latvijai» šogad atvēlēs 64 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Telekomunikāciju operators «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) reģionu iedzīvotāju projektu konkursam «LMT Latvijai» šogad atvēlēs 64 000 eiro. Kā vēsta LMT pārstāvji, sadarbībā ar astoņiem Latvijas novadiem - Alūksnes, Balvu, Grobiņas, Jēkabpils, Krāslavas, Mārupes, Tērvetes un Ventspils - šodien, 29.februārī, izsludināta pieteikšanās projektu konkursa jaunajam posmam.

Lai piedalītos konkursā, līdz šī gada 14.aprīlim ikviens šo astoņu novadu iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir kādā no minētajiem novadiem, var iesniegt projekta pieteikumu. Projektu īstenošanai katram novadam paredzēts piešķirt 8000 eiro, katram projektam ir iespēja saņemt no 500 līdz 2000 eiro finansējumu vai līdzfinansējumu.

Projektu izvērtēšana norisināsies aprīlī, savukārt balsot par tiem varēs maijā. Pirmajā kārtā projektus vērtēs LMT un novada domes pārstāvju žūrija, savukārt otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteiks tikai paši iedzīvotāji, elektroniski balsojot portālā «lmt.lv/lmtlatvijai» vai aizpildot balsošanas anketas novadu domēs. Savukārt LMT klientiem būs iespēja balsot arī ar īsziņas palīdzību.

Projekta «LMT Latvijai» mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Kopš 2011.gada visā projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 110 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā, kam LMT atvēlējis vairāk nekā 320 000 eiro.

Iepriekš projekti realizēti 24 Latvijas pilsētās un novados - Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tukumā, Valkā, Valmierā un Ventspilī.

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. 49% uzņēmuma daļu pieder «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - valstij piederošajam «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram» un 5% - Latvijas valstij. Uzņēmuma grupa pērn apgrozīja 179,2 miljonus eiro un nopelnīja 22,1 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu