Dombrovskis: Komisāru apstiprināšana - politiska vienošanās (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sarunā ar Latvijas žurnālistiem Valdis Dombrovskis pēc iztaujāšanas augstajam amatam atklāja, ka viņam pēc trīs stundu ilgās pārbaudes ir labi padarīta darba sajūta, jo sagatavošanās prasīja daudz pūļu. Viņš atzina, ka tas viņam bijis smags process. Dombrovskis atturējās izteikt prognozes par savām sekmēm, jo tas tagad esot EP deputātu rokās.

Dombrovskis potenciālo komisāru iztaujāšanu uzskata par svarīgu un vajadzīgu procesu, kas ir demokrātijas iezīme, taču viņš atzina, ka komisāru apstiprināšana ir arī sava veida politiskās vienošanās un kaulēšanās process.

Latvijas komisāra amata kandidāts skaidroja, ka viņa potenciāli pārraudzītās sfēras (ekonomika, eiro un sociālie jautājumi) vienmēr raisa asas domstarpības Eiropas Parlamentā dažādu politisko spēku starpā, kas bija arī vērojams viņa iztaujāšanas laikā.

Uz jautājumu, ko viņš varētu darīt Latvijas labā, esot augstajā amatā, Dombrovskis atbildēja, ka komisāri pirmkārt ir visas ES pārstāvji, taču aizmirst valsti, no kuras nāc, arī nevajagot. Viņš prognozēja, ka Latvijas sadarbības jautājums varētu izkristalizēties, mūsu valstij pārņemot ES prezidentūru no nākamā gada.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu