Francijas dzelzceļš izmēģina programmatūru aizdomīgas izturēšanās novērošanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas valsts dzelzceļa kompānija SNCF izmēģina programmatūru, kas novēro aizdomīgu pasažieru izturēšanos un bagāžu, un tā var tikt integrēta 40 tūkstošos novērošanas kameru visā valstī, teikts SNCF paziņojumā.

Francijas sabiedriskā transporta iestādes cer iegūt tehnoloģiju, kas labāk prognozētu brīdinošas pazīmes pasažieru uzvedībā, pēc 13.novembra Parīzes teroraktiem, kuros džihādistu grupējums «Islāma valsts» nogalināja 130 cilvēkus.

Jaunā programmatūra, kuru izmēģina SNCF, seko ķermeņa temperatūras izmaiņām, paceltai balsij un krampjainām kustībām, kas var liecināt par augstu satraukuma līmeni, trešdien paziņoja SNCF ģenerālsekretārs Stefans Volāns.

«Mēs izmēģinām, lai noskaidrotu, kas signalizē par cilvēku ar negatīvu nolūku, agresoru, vai seksuālu uzbrucēju,» sacīja Volāns. Viņš piebilda, ka tiek pārbaudīts arī šādas programmatūras «sociālas pieņemamības» līmenis.

Tiek izvērtētas arī novērošanas kameras, kuras fiksē pārāk ilgi nepieskatītu bagāžu, teica Volāns. Viņš piebilda, ka šie eksperimenti tiek veikti ar pilnīgu likuma atbalstu.

SNCF stratēģijā arī tiek apsvērta iespēja aprīkot personālu ar portatīvām kamerām, kas fiksētu braukšanu bez biļetes vai citu aizdomīgu rīcību. Kompānija plāno pavasarī laist klajā aplikāciju, kas ļautu pasažieriem sacelt trauksmi ar savu viedtālruni.

Francijā arī apsver iespēju pieņemt likumu, kas piešķirtu SNCF drošības aģentiem pilnvaras aptaustīt pasažierus, lai atrastu iespējamus ieročus, un pārmeklēt viņu bagāžu.

Francijā līdz 20.decembrim tiks uzstādīti drošības vārti dzelzceļa stacijās Parīzē un Lillē starptautisko ātrvilcienu «Thalys» pasažieru kontrolei, un tas ir viens no drošības pasākumiem pēc Parīzes teroraktiem.

Vilcieni «Thalys» kursē starp Parīzi un Lilli, Briseli, Amsterdamu un Ķelni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu