Ziemassvētki - piparkūku laiks. Mīklu vislabāk gatavot krietni iepriekš, lai garšas paspēj sadraudzēties. Svētku gaidīšanas laikā var izmēģināt dažādas receptes, lai svētkiem izvēlētos vislabāko.
Pildītās piparkūkas
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 200 g sīrupa vai medus
- 200 g cukura
- 200 g sviesta
- 600 g miltu
- 200 g saldā krējuma
- 60–70 g degvīna, ruma vai konjaka
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- biezs ievārījums
Pagatavošana
Sīrupu, cukuru, sviestu un saldo krējumu uzvāra. Pielej alkoholisko dzērienu, pievieno garšvielas, miltus un samaisa. Kad mīkla atdzisusi, pieliek izšķīdinātu cepamo pulveri un labi samīca. Liek ledusskapī vai cep tūlīt. No plāni izveltnētas mīklas izspiež ripiņas vai ovālas formas cepumus. Saliek tos kopā pa diviem, vidū iepildot biezu ievārījumu, un maliņas cieši saspiež kopā. Pārziež ar sakultu olu un cep mērenā siltumā.