Pildītās piparkūkas

Ilustratīvs attēls

FOTO: PantherMedia/Scanpix

Ziemassvētki - piparkūku laiks. Mīklu vislabāk gatavot krietni iepriekš, lai garšas paspēj sadraudzēties. Svētku gaidīšanas laikā var izmēģināt dažādas receptes, lai svētkiem izvēlētos vislabāko.

Nepieciešams

  • 200 g sīrupa vai medus
  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 600 g miltu
  • 200 g saldā krējuma
  • 60–70 g degvīna, ruma vai konjaka
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • biezs ievārījums

Pagatavošana

Sīrupu, cukuru, sviestu un saldo krējumu uzvāra. Pielej alkoholisko dzērienu, pievieno garšvielas, miltus un samaisa. Kad mīkla atdzisusi, pieliek izšķīdinātu cepamo pulveri un labi samīca. Liek ledusskapī vai cep tūlīt. No plāni izveltnētas mīklas izspiež ripiņas vai ovālas formas cepumus. Saliek tos kopā pa diviem, vidū iepildot biezu ievārījumu, un maliņas cieši saspiež kopā. Pārziež ar sakultu olu un cep mērenā siltumā.

    Uz augšu