«Hour of Code» kampaņa Latvijā noslēdzas ar rekordlielu dalībnieku skaitu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 7. decembra līdz 13. decembrim Latvijas skolās norisinājās starptautiskās kampaņas «Hour of Code» jeb «Programmēšanas stunda» pasākumi.

Tās ietvaros skolēni no vairāk nekā 25 skolām visā Latvijā spēra savus pirmos soļus programmēšanas pasaulē, izmēģinot «Minecraft» un «Zvaigžņu kari» spēļu elementu programmēšanu. Kampaņu noslēdza starptautisks 24 stundu hakatons «Night Of Living Dev» («Dzīvo izstrādātāju nakts»), kurā viena no Latvijas studentu komandām ar nosaukumu «Mums neiet GIT» Centrālās un Austrumeiropas reģionā ieguva godpilno 3. vietu.

2014. gadā kampaņā Latvijā iesaistījās 7 skolas Rīgā un Pierīgā, bet šogad dalībnieku skaits ievērojami audzis — vairāk nekā 25 skolas no Rīgas, Alūksnes, Daugavpils, Jelgavas, Dobeles un citām Latvijas pilsētām organizēja saviem skolēniem speciālu programmēšanas stundu.

Foto: Publicitātes foto

Šogad «Hour Of Code» kampaņas noslēguma pasākums bija 24 stundu hakatons studentiem «Night Of Living Dev», kas notika ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Bosnijā, Grieķijā un citviet Eiropā. Hakatonā Latviju godam pārstāvēja 4 komandas, kuras apguva Windows 10 lietotņu izstrādes prasmes un sacentās ar citiem jauniešiem. Komanda «Zirga galva» (dalībnieki - Dmitrijs Minajevs, Dmitrijs Čuvikovs, Antons Čornijs, Arturs Paklins) ieguva pirmo vietu kopvērtējumā Latvijas mērogā. Savukārt komanda «Mums neiet GIT» (dalībnieki - Mārcis Nīmants, Reinis Ziediņš, Edgars Avotiņš, Ralfs Sedlenieks, Norberts Kakste) ar savu izveidoto spēli ieguva 3. vietu hakatonā Centrālās un Austrumeiropas reģionā. Ar balvām un mentoringu hakatona dalībniekus atbalstīja arī Accenture Latvia.

«Galvenais «Hour of Code» mērķis — radīt interesi par programmēšanu kā procesu. Uzskatu, ka tajā ir jāpiedalās visiem, jo datorzināšanas un programmēšana vairs nav profesija, bet gan prasmes — līdzīgi kā lasīšana vai rakstīšana. Programmēšana mums iemāca noteiktā veidā strukturēti domāt,» uzsver Aigars Mačiņš, Microsoft Latvia tehnoloģiju evaņģēlists.

«Hour of Code» ir stundu garš interaktīvs ievads programmēšanas pasaulē, kas interesantā veidā parāda, ka jebkurš var apgūt programmēšanas pamatus. Iniciatīvu aizsākusi bezpeļņas organizācija Code.org, un tai ir pievienojušās daudzas informācijas tehnoloģiju un izglītības organizācijas, kā arī brīvprātīgie. Katru gadu «Hour of Code» pasākumos piedalās desmitiem miljonu cilvēku vairāk nekā 180 valstīs. Lai gan pamata mērķauditorija ir skolēni, dalībnieku vidū ir cilvēki vecumā no četriem līdz pat 104 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu