LRA: Straujumas demisija - loģisks solis; LRA gatava piedalīties valdības veidošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) lēmums par atkāpšanos no amata ir loģisks solis, jo viņas vadītā valdība jau vairākus mēnešus bija rīcībnespējīga. Latvijas Reģionu apvienība (LRA) būtu gatava piedalīties jaunās valdības veidošanā, lai gan sagaidāms, ka nākamo valdību veidos pašreizējā koalīcija, sacīja opozīcijā esošās LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Straujumas valdība savas darbības laikā pierādīja savu rīcībnespēju un nevarēšanu, tostarp pienācīgi Latvijas interesēs neizmantojot prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Jautājumos par aviokompānijas «airBaltic» tālāko darbību un valsts budžeta apstiprināšanu lēmumi tika pieņemti ķeksīša pēc, jo sabiedrība uzskata, ka līdz šim nav redzēts tik slikts budžets bez skaidrības par valsts tālāko virzību, uzsvēra politiķis.

Liepiņš norādīja, ka pie varas esošo primārais mērķis būs saglabāt pašreizējo koalīciju, jo, par spīti savstarpējām antipātijām, valdības partijas vieno saimniecisko interešu īstenošana. Ar LRA neesot notikušas sarunas, taču politiskais spēks būtu gatavs piedalīties jaunās valdības veidošanā, ja tiktu panākta vienošanās par tās mērķiem un uzdevumiem. Politiķis uzsvēra šādas vienošanās nozīmību, jo politiskais spēks nebūtu gatavs pievienoties koalīcijai «par katru cenu».

Kā ziņots, Straujuma šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par savu demisiju.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu