Kanādā top maza Mazda ar lielu dīzeļdzinēju driftēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pistonheads Productions

Kanādiešu benzīngalvu grupējums Pistonheads Productions kolektīvās finansēšanas vietnē Indiegogo ir izvietojis informāciju par ieceri driftam uzbūvēt Mazda MX-5 (viņpus okeānam pazīstama kā Miata) ar Cummins dīzeļdzinēju.

Pistonheads Productions rīcībā jau ir 1990.gada Mazda MX-5, ko tiem ziedojis automobiļu remonta uzņēmums Havelock Car and Truck repair. Auto ir darba kārtībā, taču vecums par sevi liek manīt rūsas formā, un tādēļ nāksies mainīt virkni detaļu, kā arī virsbūves paneļu.

Taču tas būs sīkums, jo kanādiešu benzīngalvas ir iecerējuši standarta motoriņa vietā uzstādīt 3,9 litru četru cilindru Cummins 4BT dīzeļdzinēju. Tā veiktspēja nav liela (standartā 105 ZS un 359 Nm), taču svars ir veseli 340 kilogrami, kā izlīdzināšana starp abām asīm varētu kļūt par lielu izaicinājumu.

Foto: Pistonheads Productions

Grūtību pārvarēšanai Pistonheads Productions tādēļ ir pieaicinājuši virkni speciālistu un atbalstītāju, kuri piegādās atbilstošus balstiekārtas mezglus, transmisiju, un ideālā gadījumā palīdzēs īstenot mērķi iegūt ideālu izsvarojumu 50:50. Tāpat Pistonheads Productions izpalīdzīgu roku sniegt ir solījis kāds ēdināšanas uzņēmums, kurš sola visus projektā iesaistītos pabarot, kamēr notiek auto pārbūve. To, starp citu, paredzēts paveikt nieka 48 stundās.

Ar rezultātā tapušo auto kanādieši plāno aizvadīt pilnu drifta sacensību sezonu Ziemeļamerikā. Pēc tam «dīzeļmazdu» paredzēts pārdot un iegūtos līdzekļus ziedot skolai Hantsvillā, kur līdzekļi ideālā gadījumā tiks izmantoti jaunas auto entuziastu paaudzes skološanai. Tā vismaz minēts projekta aprakstā Indiegogo interneta vietnē.

Pagaidām gan ir viens šķērslis, kas projekta īstenošanu var pakavēt, un tas ir sākotnējais finansējums. Pistonheads Productions Indiegogo norādījuši, ka viņiem nepieciešami 10 000 Kanādas dolāru, bet šā materiāla tapšanas brīdī no atbalstītājiem iegūti nedaudz virs trim tūkstošiem. Taisnības labad gan jāsaka, ka nekas vēl nav zaudēts, jo finansējuma vākšanas kampaņa turpināsies vēl pusotru mēnesi.

Foto: Pistonheads Productions
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu