Mūrniece: Nav pārliecības, ka Latvijā nelidos «Sukhoi» lidmašīnas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nav pārliecības, ka Latvijā nelidos Krievijā ražotās «Sukhoi» lidmašīnas, trešdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Viņa norādīja, ka Saeimas Budžeta, finanšu (nodokļu) komisija trešdien, plkst.10, slēgtā sēdē skatīs valdības lēmumu par aizdevuma piešķiršanu «airBaltic» un lems par tā virzīšanu izskatīšanai parlamentā, un tikai tad varēs izvērtēt vai šāds lēmums ir atbalstām.

Mūrniece uzsvēra, ka, lemjot par šo jautājumu, «svarīgs ir detaļas», lai varētu saprast, vai «Sukhoi» lidmašīnu iegāde nav paredzēta slēptā veidā.

Kā ziņots, valdība aiz slēgtām durvīm 3.novembrī pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta «Prudentia» atrasto investoru «airBaltic» - Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš aviokompānijā gatavs ieguldīt 52 miljonus eiro pie nosacījuma, ka valsts investēs 80 miljonus eiro.

Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, «airBaltic» aizņemoties Valsts kasē un pēc tam aizdevumu kapitalizējot. Līdz ar šo darījumu paredzēts, ka attiecīgā privātā investora Latvijā dibināts uzņēmums iegūs 20% « airBaltic» kapitāldaļu, savukārt valstij stratēģiskā investora piesaistes gadījumā būs tiesības attiecīgas akcijas izpirkt.

Valdība lēmusi, ka akcepts aizdevumam «airBaltic» jādod arī Saeimai, ko sākotnēji bija plānots darīt kopā ar nākamā gada valsts budžetu. Tiesa gan, pastāv bažas, vai Saeimā ir atbalsts investora piesaistei «airBaltic» un aizdevumam no Valsts kases. Saeimas frakciju pārstāvji norādījuši, ka vēlas iegūt vairāk informācijas par plānoto darījumu.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu