Gauss: Nav nekādas vienošanās par «Sukhoi» lidmašīnu piegādi «airBaltic»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nav nekādas vienošanās par Krievijā ražoto «Sukhoi SuperJet-100» lidmašīnu piegādi nacionālajai aviokompānijai «airBaltic», šodien žurnālistiem sacīja «airBaltic» vadītājs Martins Gauss.

Viņš stāstīja, ka «airBaltic» jaunais biznesa plāns «Horizon 2021» paredz papildināt floti ar jaunām lidmašīnām, bet nekādi lēmumi vēl nav pieņemti.

«Lēmums par lidmašīnu iegādi tiks pieņemts pēc tam, kad būs skaidrība par finansējumu.

Un šis lēmums būs balstīts uz ekonomiskiem apsvērumiem,» uzsvēra Gauss un piebilda, ka tiks izvērtēti vairāku lidmašīnu ražotāju piedāvājumi.

Gauss skaidroja, ka parasti, kad aviokompānija plāno iegādāties jaunas lidmašīnas, tā konsultējas ar starptautiskiem konsultantiem, kas izvērtē ne tikai cenu, bet arī darījuma nosacījumus.

Arī «airBaltic» finanšu investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess uzsvēra, ka viņa vienošanās ar valdību par 52 miljonu eiro ieguldījumu «airBaltic» neparedz iejaukšanos lēmuma pieņemšanā par konkrētu lidmašīnu iegādi.

«Es neesmu «Sukhoi Superjet» piegādātājs «airBaltic«.

Man nav nekādas vienošanās ar «airBaltic» par jebkādu lidmašīnu piegādi aviokompānijai,» sacīja Montāgs-Girmess.

Savukārt uz jautājumu, ar kādu mērķi 2014.gada decembrī Montāgs-Girmess Latvijā dibinājis uzņēmumu SIA «Aircraft Leasing 1», viņš norādīja, ka tā bijusi sakritība, kam nav nekādas saistības ar «airBaltic».

«Pērn pārrunājām iespējamo darījumu Eiropā un vēlējāmies izmantot Latviju kā līzinga pakalpojuma sniegšanas vietu konkrētam klientam. Latvija ir ļoti pievilcīga vieta, kur nodarboties ar aviācijas nozares līzingu,» teica Montāgs-Girmess, neatklājot darījuma detaļas.

Jau ziņots, ka 3.novembrī Ministru kabinets pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt «Prudentia» atrasto nacionālās aviokompānijas «airBaltic» investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% «airBaltic» akciju.

Paredzams, ka valdības apstiprinātais investors aviokompānijā ieguldīs 52 miljonus eiro, bet valsts attiecīgi - 80 miljonus eiro, kas, pēc premjerministres Laimdotas Straujumas (V) teiktā, būs aizņēmums Valsts kasē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu