Microsoft un Google vienojas netiesāties par patentu pārkāpumiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju milži «Microsoft» un «Google» trešdien paziņoja, ka ir vienojušies izbeigt savstarpējo tiesāšanos par patentu pārkāpumiem.

Juridiskās cīņas starp abām kompānijām ietvēra tiesāšanos par tehnoloģijām internetam piesaistītajām mobilajām ierīcēm, bezvadu internetam WiFi un digitālajiem video.

Vienošanās detaļas netika izpaustas, bet kompānijas informēja, ka tā ietver tiesu lietas, kas saistītas ar ASV telekomunikāciju aprīkojuma ražotāju «Motorola Mobility».

«Kompānijas izbeigs visas pastāvošās patentu pārkāpumu lietas starp tām, tostarp lietas, kas attiecas uz «Motorola Mobility»,» kopīgā paziņojumā informēja «Microsoft» un «Google».

«Google» pērn pārdeva «Motorola Mobility» Ķīnas datortehnoloģiju gigantam «Lenovo» par 2,91 miljardu ASV dolāru, bet paturēja tiesības uz patentiem.

«Google» un «Microsoft» ir atsevišķi vienojušās sadarboties zināmos patentu jautājumos un paredz nākotnē strādāt kopā citās jomās, lai dotu labumu mūsu klientiem,» teikts kopīgajā paziņojumā. Sīkākas ziņas par iecerēto sadarbību netika sniegtas.

«Microsoft» vadītājs Satja Nadella ir pasludinājis par prioritāti padarīt kompānijas aplikācijas un mākoņpakalpojumus pieejamus mobilajās ierīcēs neatkarīgi no tā, ar kādu programmatūru tās tiek darbinātas.

«Microsoft» arī vēlētos padarīt populārākus viedtālruņus un planšetdatorus ar operētājsistēmu «Windows», papildinot tos ar tādiem populāriem «Google» piedāvājumiem kā «YouTube».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu