Tīmeklī pasmej par Apple un jaunajiem iPhone (101)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter/@JustAGirIThing

Otrdien Apple savā mītnes pilsētā Sanfrancisko aizvadīja ilgi gaidīto pasākumu, kurā tehnoloģiju entuziasti tika iepazīstināti ar kompānijas jaunākajiem produktiem.

Sarīkojuma norises datums bija zināms jau un faktiski tikpat sen, pat senāk tika baumots, ko Apple prezentēs. Nekādas oficiālas informācijas gan nebija, taču tehnoloģiju industrijas aktīvisti lielā mērā bija vienisprātis, ka Apple prezentēs jaunus iPhone, kādu valkājamu ierīci, visticamāk pulksteni, kā arī atklās jaunas preču un pakalpojumu apmaksāšanas iespējas.

Detaļas par Apple jaunumiem interesenti uzzināja tikai speciālā pasākuma gaitā no kompānijas vadošajiem personāžiem, taču lielos vilcienos pārsteigumu nebija. Tā kā nebija WOW! efekta, daudzi no tiem, kas seko līdzi nozares jaunumiem (atskaitot klātesošos, kas visus gadžetus sagaidīja ar ovācijām un kājās stāvot) pauda sašutumu un vilšanos, faktiski kļuva par neticīgajiem. Un pievienojās tai jaunāko tehnoloģiju fanu kategorijai, kuri uzskata, ka pēdējos gados Apple nodarbojas nevis ar inovācijām, bet gan ar konkurentu ķeršanu un viņu izgudrojumu kopēšanu.

Patiesi, jau nākamajā dienā pēc jauno iPhone 6 un iPhone 6 Plus atklāšanas tīmeklī netrūkst nievājošu salīdzinājumu ar sāncenšu, piemēram, Samsung un HTC izstrādājumiem, kas apgrozībā ir jau vairākus gadus, raksta Dailymail.co.uk.

Viens no šādiem salīdzinājumiem ar ievadtekstu «Dārgie iPhone 6 lietotāji, laipni lūgti 2012.gadā!» uzskaita tos jaunievedumus, kas Android viedierīcēs bijuši pieejami jau vairākus gadus. Piemēram, tuva lauka sakaru (near field communication jeb NFC) tehnoloģijas, lielizmēra ekrāns (jaunajiem telefoniem tā izmērs attiecīgi ir 4,7 un 5,5 collas), trešo pušu tastatūras atbalstu u.c. Tā Google norēķinus ar telefonu piedāvāja jau 2011.gadā, NFC tehnoloģijas Android telefonos ir jau kopš 2012.gada un ne viena vien aplikācija jau sen nodrošina iespēju nomainīt iebūvēto Android tastatūru.

Un tomēr - lai arī Apple vairs nespēj pārsteigt un pat tādi jaunumi kā Apple Watch un Apple Pay tiek uzņemti drīzāk pozitīvi nekā ar lielu prieku, ovācijām un skaļiem aplausiem, kompānijas stratēģijas maiņa tomēr ir pozitīvas ziņas patērētājiem. Pirmkārt un galvenokārt tāpēc, ka tagad ir ievērojami plašākas viedierīču izvēles iespējas nekā pirms pāris gadiem, kad Kupertino, Sanfrancisko pievārtē dzīvojošais uzņēmums piedāvāja tikai viena izmēra iPhone un viena izmēra iPad. Tagad, kā zināms, jau ir veseli divi iPad un nu jau arī veseli četri iPhone, jo līdzšinējos 5c un 5s no ražošanas vēl pagaidām noņemt nav plānots.

Komentāri (101)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu