Citu valstu revīzijas iestādes pozitīvi novērtējušas Valsts kontroles darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Citu valstu augstākās revīzijas iestādes izvērtējušas Valsts kontroles (VK) līdzšinējo darbību un sniegušas pozitīvu novērtējumu.

Augstāko revīzijas iestāžu pārstāvju no Slovākijas, Nīderlandes, Polijas, ASV, kā arī Eiropas Revīzijas palātas ziņojumā secināts, ka VK stratēģiskā un operacionālā darbība tiek atbilstoši plānota un īstenota, kā arī revīzijas tiek veiktas atbilstoši Latvijā atzītajiem starptautiskajiem revīzijas standartiem. Ekspertu komanda ir secinājusi, ka VK darbu veic neatkarīgi un objektīvi un tai ir ievērojama ietekme uz publiskā finansējuma pārvaldību.

Ziņojumā arī uzsvērts, ka VK aktīvi informē ieinteresētās personas, sadarbības partnerus un sabiedrību par tās darba rezultātiem.

Pozitīvi novērtēta arī VK motivācija pilnveidot savu darbību. Piemēram, 2013.gadā VK veica pašnovērtējumu, kas vēlāk tika izmantots, lai sagatavotu jaunu stratēģisko plānu un papildu darbības plānu galvenajās jomās.

Ziņojumā ir iekļauti arī vairāki ieteikumi iestādes darbības uzlabošanai. Piemēram, VK vajadzētu apsvērt tālāku lietderības revīzijas ziņojumu uztveramības pilnveidošanu. VK apņēmusies pie šī ieteikuma piestrādāt, kā arī norāda, ka turpmāka ziņojumu uztveramības attīstība tiks nodrošināta ne tikai lietderības revīzijās, bet arī finanšu revīziju ziņojumu vizualizācijā.

Tāpat eksperti iesaka noteiktu darbinieku skaitu iesaistīt tikai lietderības vai finanšu revīzijās, lai darbinieki varētu pilnveidot savu profesionalitāti konkrētajā jomā, tādējādi paaugstinot revīzijas kvalitāti. Savukārt, lai noturētu iestādē prasmīgus un motivētus darbiniekus, eksperti iesaka ar Saeimu apspriest Valsts vienotās atlīdzības sistēmas radītos ierobežojumus un pārrunāt citus iespējamos risinājumus VK darbinieku atlīdzības noteikšanai.

Pārbaudi veica augstāko revīzijas iestāžu pārstāvji no Slovākijas, Nīderlandes, Polijas, ASV, kā arī Eiropas Revīzijas palātas. Šāda novērtējuma veikšana ir brīvprātīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu