Amazon iegādājas videospēļu straumēšanas vietni Twitch (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta tirdzniecības gigants «Amazon» par 970 miljoniem dolāru (734,8 miljoniem eiro) iegādājies videospēļu straumēšanas pakalpojumu «Twitch», tādējādi šim kļūstot par vienu no lielākajiem kompānijas darījumiem, teikts pirmdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Visdārgākais «Amazon» darījums īstenots 2009.gadā, kad par 1,2 miljardiem dolāru tika iegādāts interneta apavu veikals «Zappos», taču šis darījums daļēji tika īstenots ar akciju apmaiņu.

«Twitch», kas dibināts vien 2011.gadā, ļauj lietotājiem skatīties, kā citi cilvēki spēlē videospēles, un izteikt komentārus.

Šis pakalpojums nodrošina iespēju skatītājiem sarakstīties ar spēlētājiem un citiem lietotājiem, un tas pārdod reklāmas ienākumu gūšanai.

Kompānija vēsta, ka tās interneta vietni katru mēnesi apmeklē 55 miljoni cilvēku un vairāk nekā viens miljons cilvēku straumē savu videospēļu video.

Daļa analītiķu norāda, ka šis darījums ir saistīts ar «Amazon» pūliņiem pārspēt tādas citas video straumēšanas vietnes kā «YouTube» un «Netflix».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu