Latvijas IT projekts Roamer piesaista 1,3 miljonu dolāru investīcijas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Iesācējuzņēmums no Latvijas - IT projekts «Roamer», kas pirms gada tika izstrādāts uzņēmumā «Arcana», - ir piesaistījis ārvalstu investoru uzmanību un saņēmis 1,3 miljonus dolāru lielas investīcijas uzņēmuma pakalpojumu attīstīšanai visā pasaulē, informēja «Arcana» mārketinga direktors Andris Merkulovs.

Pērnā gada vasarā Latvijas uzņēmums «Arcana», kas nodarbojas ar startapu izstrādi, izveidoja mobilo aplikāciju «viesabonēšanas slepkava». «Roamer» ļauj nemaksāt par viesabonēšanu, turklāt, saglabājot savu numuru, būt sasniedzamam ceļojuma laikā ārzemēs. Gada laikā vairāk nekā 200 tūkstoši lietotāju ir lejupielādējuši aplikāciju savos viedtālruņos, kas ļāvis ceļotājiem ietaupīt aptuveni 3 miljonus dolāru.

Vienlaikus ar piesaistītajām investīcijām «Roamer», papildus ierastajai zvanu funkcijai izmantojot mobilos sakarus, pievienojis iespēju pieņemt un veikt zvanus, izmantojot interneta pieslēgumu - Wi-Fi un 3G/4G. «Roamer» patlaban ir iespējams izmantot uz planšetdatoriem, to vidū iPad, ar jebkura veida SIM kartēm. Ir ieviests arī balss pasts, kas automātiski nosūta informāciju uz e-pastu. Patlaban aplikācija kļuvusi pieejama lietotājiem visās pasaules valstīs, arī tādās kā Kazahstāna, Baltkrievija vai Mongolija.

No vairākiem ārzemju investoriem ar pieredzi telekomunikācijā, to vidū no Lielbritānijas telekom-retail uzņēmuma «Dial-a-Phone» dibinātāja Ričarda Frenka, tikušas piesaistītas investīcijas 1,3 miljonu dolāru apmērā, kas nepieciešamas, lai veicinātu servisa popularitāti jau esošajos un potenciālajos tirgos, to vidū bijušās Padomju Savienības valstis, kā arī lai uzlabotu un radītu jaunas servisa funkcijas.

Patlaban «Roamer» attīstās kā neatkarīgs projekts, un uzņēmums «Arcana» ir kā viens no akcionāriem angļu uzņēmumā «Roamer Labs Ltd.», kam pieder uzņēmums SIA «Roamer».

Par spīti tam, ka tikai pirms gada tika palaists šis projekts, «Arcana» turpina attīstīt arī citus IT startapus, šogad izstrādājot jau trīs jaunus projektus - «Coshared», «FamilySky» un «Flirtr», norāda Merkulovs.

Kā ziņots, nesen viens no latviešu veiksmīgākajiem informācijas tehnoloģiju (IT) jaunuzņēmumiem «Infogr.am» piesaistīja Latvijas tirgum nebijuša apjoma investīcijas, biznesa portālam «Nozare.lv» paziņoja uzņēmuma pārstāve Nika Aleksejeva.

Latviešu izveidotais infografiku rīks «Infogr.am» piesaistījis investīcijās 1,34 miljonus eiro, biznesa portālam «Nozare.lv» paziņoja uzņēmuma līdzdibinātājs Uldis Leiterts.

Rīgā starptautiskās «start-up» konferences «TechChill Baltics» laikā globāli atpazīstamais latviešu datu vizualizācijas uzņēmums «Infogram» paziņoja par investīciju darījumu, kas ir lielākais publiski zināmais «start-up» finansējums Latvijas vēsturē, - 1,34 miljonu eiro piesaisti, uzzināja «Nozare.lv».

Pēc investīciju piesaistes uzņēmums novērtēts par 5,25 miljoniem eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu