Vācija mudina savus pilsoņus pamest Lībiju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija svētdien ieteica visiem saviem pilsoņiem, kuri ir kara postītajā Lībijā, šo valsti nekavējoties pamest.

«Situācija ir pilnīgi neparedzama un neprognozējama,» paziņoja Vācijas Ārlietu ministrija. «Vācijas pilsoņiem draud uzbrukumi un nolaupīšana.»

Divu nedēļu ilgajās cīņās Lībijas galvaspilsētā Tripolē gājuši bojā jau 97 cilvēki.

ASV svētdien ar gaisa spēku palīdzību evakuēja savas vēstniecības personālu, pamatojoties uz bīstamo situāciju, kuru izraisījušas kaujas Tripoles lidostas apkārtnē.

Lidosta ir slēgta jau kopš 13.jūlija.

Savukārt Lielbritānija brīdi vēlāk nāca klajā ar atkārtotu ieteikumu neceļot uz Lībiju, bet tur jau esošos britus aicināja valsti atstāt.

«Lielbritānijas pilsoņiem ir jāpamet Lībija.» Tomēr Lielbritānijas vēstniecība turpinās darboties, lai gan samazināts tās darbinieku skaits, un Ārlietu ministrija brīdinājusi, ka vēstniecībai ir ļoti ierobežotas iespējas palīdzēt nelaimē nonākušiem Apvienotās Karalistes pilsoņiem.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija izplatījusi brīdinājumus saistībā ar pēdējo mēnešu laikā Lībijā pieaugušo ārvalstnieku slepkavību skaitu. Šobrīd Lībijā uzturas 100 līdz 300 britu, un viņiem ieteikts izvairīties no demonstrācijām un lieliem pūļiem.

Čehijas, Maltas un Austrijas Ārlietu ministrija jau iepriekš aicinājušas savus pilsoņus atturēties no ceļojumiem uz Lībiju.

Arī Zviedrijas, Dānijas, Somijas un Norvēģijas ministrijas arī ieteikušas izvairīties no došanās uz Lībiju, bet Zviedrija ieteikusi saviem pilsoņiem pamest Bengāzī.

Arī Spānijas Ārlietu ministrija saviem pilsoņiem stingri ieteikusi nekavējoties pamest Lībiju, bet Šveice brīdinājusi, ka būs ļoti grūti izglābt savus pilsoņus, ja situācija pasliktināsies.

Beļģija 16.jūlijā ieteica pilsoņiem nekavējoties pamest nemierīgo valsti. Arī Turcija 24.jūlijā, dienu pirms Tripoles vēstniecības darbības apturēšanas, lūdza pilsoņus izbraukt no Lībijas.

Austrija, Itālija un Portugāle brīdinājušas savus pilsoņus Lībijā neceļot, un Austrija norādījusi, ka teroristu uzbrukumu iespējamība Bengāzī pilsētā ir ļoti augsta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu