Tiesa atstāj bez virzības «Skonto būves» prasību pret VVD saistībā ar gudrona dīķu projektu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa būvkompānijas «Skonto būve» prasības pieteikumu pret Valsts vides dienestu (VVD) saistībā ar gudrona dīķa projektu nolēmusi atstāt bez virzības, nosakot termiņu trūkumu novēršanai, pastāstīja tiesas pārstāve Una Zīrāka.

Tiesa pirmdien, 13.jūlijā, pieņēmusi lēmumu par prasības atstāšanu bez virzības trūkumu novēršanai līdz 7.augustam.

Zīrāka skaidroja, ka šādu lēmumu tiesa pieņēmusi, jo «Skonto būves» pieteikums neatbilda Civilprocesa likumā noteiktajam par prasības pieteikumā norādāmajām ziņām. Tostarp «Skonto būve» nebija norādījusi ziņas par piedzenamās summas aprēķinu, tajā skaitā nenorādot kredītiestādes nosaukumu un konta numuru, kurā veicama samaksa.

Tāpat prasības pieteikumā nebija iekļautas ziņas par mediācijas izmantošanu strīda risināšanai pirms vēršanās tiesā un prasības pieteikumam pievienoto dokumentu saraksts.

Jau ziņots, ka «Skonto būve» bija iesniegusi prasību tiesā pret VVD saistībā ar gudrona dīķa projektu. Uzņēmums uzskata, ka VVD ir pārkāpis līguma nosacījumus un atteicies noteiktajā termiņā veikt apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā. Tāpēc Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1 854 643 eiro apmērā.

Tāpat ziņots, ka VVD 8.jūlijā nosūtīja «Skonto būvei» paziņojumu par līguma izbeigšanu projektā «Vēsturiski piesārņoto vietu «Inčukalna sērskābie gudrona dīķi» sanācijas darbi». Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā uzņēmēja paziņojumus un rīcību, kas vērsta uz līguma saistību nepildīšanu.

2010.gada septembrī starp VVD un «Skonto būve» tika noslēgts iepirkuma līgums «Vēsturiski piesārņotās vietas «Inčukalna sērskābie gudrona dīķi» projektēšana un sanācijas darbi» par 28 498 514,21 eiro.

2014.gada maijā VVD un «Skonto būve» parakstīja grozījumus sanācijas darbu līgumā, sanācijas darbu līguma summa tika palielināta līdz 42 674 971,43 eiro saistībā ar sērskābā gudrona izpētītajām netipiskajām īpašībām un ar tām saistīto sanācijas procesa organizatorisko un tehnisko risinājumu maiņu.

Atbilstoši noslēgtajam līgumam sanācijas darbi Dienvidu dīķī jāveic līdz 2015.gada 31.oktobrim, savukārt Ziemeļu dīķī - līdz 2015.gada 8.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu