Eirozonas samits par Grieķijas krīzes risinājumu turpinās jau vienpadsmit stundas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eirozonas valstu līderi jau gandrīz vienpadsmit stundas Briselē apspriežas par Grieķijas krīzes risinājumu, izskatot Eirogrupas ierosinātos noteikumus, kas Atēnām jāizpilda, lai vienotos par jaunas aizdevuma programmas piešķiršanu.

Samita pārtraukumos divas reizes notikušas konsultācijas starp Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru, Vācijas kancleri Angelu Merkeli, Francijas prezidentu Fransuā Olandu un Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku.

Četru lappušu dokumenta projektā, ko samitam nodeva eirozonas finanšu ministri, paredzēts, ka Grieķijai jau līdz trešdienai jāievieš daļa no apsolītajām reformām un jāveic būtiski pārkārtojumi pensiju sistēmā un darba tirgū.

Starptautiskā valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda, Grieķijas finanšu ministrs Eiklīds Cakalots
Starptautiskā valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda, Grieķijas finanšu ministrs Eiklīds Cakalots Foto: AP/Scanpix

Kā izteikušies informēti avoti, kas vēlējušies saglabāt anonimitāti, pēc pirmajām deviņām sarunu stundām nolemts atteikties no Eirogrupas projektā ietvertā formulējuma, ka Grieķijai var nākties uz laiku atstāt eirozonu, ja vienošanos ar Atēnām neizdotos panākt.

Vienlaikus joprojām tiek apspriests cits no Atēnu viedokļa smags priekšlikums - turēt trasta fondā Luksemburgā iespējamai privatizācijai paredzētus Grieķijas aktīvus 50 miljardu eiro vērtībā, lai to pārdošanas ieņēmumus izmantotu parādu nomaksai, kaut gan kļuvis skaidrs, ka par tik lielu summu būs grūti vienoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu