Vismaz 20 000 grieķu Atēnās pauž atbalstu vienošanās noslēgšanai ar starptautiskajiem kreditoriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tūkstošiem cilvēku otrdien izgājuši Atēnu ielās, lai paustu atbalstu starptautisko kreditoru vienošanās priekšlikumam, ko Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs noraidījis.

Nesot rokās Eiropas un Grieķijas karogus pie parlamenta ēkas sapulcējušies vismaz 20 000 grieķu, no Atēnām ziņo aģentūra AFP.

Sapulcējušies cilvēki arī pieprasa Grieķijas valdības atkāpšanos,

vēsta BBC.

Jau ziņots, ka pirmdien aptuveni 17 000 cilvēku Grieķijā protestēja pret kreditoru izvirzītajām prasībām.

Grieķijā 5.jūnijā paredzēts referendums par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem.

Ciprs paziņojis, ka viņa valdība respektēs gaidāmā referenduma rezultātu, bet, ja vēlētāji vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem atbalstīs, viņa valdība atkāpsies.

Kā ziņots, Grieķijas krīze padziļinājās sestdien pēc tam, kad Eiropas partneri reaģēja uz Grieķijas premjerministra Alekša Cipra aicinājumu rīkot referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, atsakoties pagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Grieķijai 30.jūnijā, tas ir, šodien, ir jāatmaksā SVF 1,5 miljardi eiro, bet Ciprs paziņojis, ka Grieķija maksājumu neveiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu