Gaismas pilī atklāšanas pasākumi turpinās; noskaidros kļūmi liftā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Latvijas Nacionālā bibliotēkas (LNB) jaunā ēka – Gaismas pils – ir atvērusi durvis apmeklētājiem. Līdz plkst.15:00 ēku jau ir apskatījuši vairāk nekā 1000 cilvēku.

Diemžēl ap plkst.13:00 notika tehniska kļūme ar skatu liftu, kurā tobrīd atradās bibliotēkas apmeklētāji un LNB pārstāvis – ekskursijas gids. Ap plkst.13:25 ēkā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un visi liftā esošie cilvēki tika operatīvi evakuēti.

«Ļoti atvainojamies par šo tehnisko negadījumu. Šobrīd veicam izmeklēšanu, tiek pārbaudīti arī visi pārējie lifti, lai novērstu jebkādu iespēju, ka tamlīdzīgas kļūmes varētu atkārtoties. Esam ļoti pateicīgi apmeklētājiem par pacietību. Gaismas pils turpina darbu, uzņem apmeklētājus šodien, kā arī gaidīs visus interesentus atvēršanas dienu pasākumos rīt un nedēļas nogalē,» stāsta LNB direktors Andris Vilks.

«Visos Gaismas pils liftos ir iestrādāti īpaši sensori, kuri nostrādā, ja pārsniegts lietošanas noteikumos noteiktais svars. Konkrētā lifta skatu lifta kravnesība ir 1600 kg. Šobrīd veicam pārbaudi par negadījumu. Visas turpmākās dienas ēkā dežūrēs lifta uzstādītāju uzņēmuma deliģēts mehāniķis,» akcentē LNB ēkas ekspluatācijas inženieris Didzis Paegle.

Atgādinām, ka no 12. līdz 15. jūnijam LNB rīko īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu «Kaskādes, kura laikā apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar Gaismas pili – gan organizētās ekskursijās un individuāli, gan iesaistoties radošās aktivitātēs – katru dienu tematiski izceļot kādu no stāviem un tā saturu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu