«Laima» iegulda 700 000 eiro strādnieku darba apstākļu un ražošanas uzlabojumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS «Laima» šogad īsteno vērienīgu investīciju programmu fabrikas darbinieku darba apstākļu uzlabošanai un ražošanas procesa pilnveidošanai, norvēģu investoriem ieguldot 700 000 eiro, kas ir lielākās investīcijas fabrikā pēdējo 15 gadu laikā.

Kā informēja koncerna «NP Foods» valdes priekšsēdētājs Eriks Smits-Hansens, investīciju programma tiks pabeigta augustā.

Uzlabojumu programmas laikā darbiniekiem fabrikā tika izbūvēta jauna ēdamtelpa, atpūtas telpas, papildu ģērbtuves, kā arī būtiski atjaunotas sanitārās un dušu telpas.

Tāpat tiek pilnveidots iekšējais produkcijas un izejvielu aprites un uzglabāšanas process, lai stiprinātu ražotnes atbilstību augstākajiem pārtikas drošības standartiem.

Kā ziņots, «NP Foods» jūnija sākumā paziņoja, ka ar 1.oktobri pievienos kompānijai kartupeļu čipsu ražotāju AS «Lafood», kā arī strukturēs līdzīgos biznesus, līdz gada beigām attīstībā ieguldot vairāk nekā divus miljonus eiro.

«Turpmāk «NP Foods» pārņems «Kalev» un «Laimas» konfekšu un cepumu izplatīšanu, «Spilva» pārņems «Guttas» sulu izplatīšanu, ražotni un darbiniekus. Savukārt «Latfood» tiks pievienots koncernam, apvienojot ražošanu un izplatīšanu, kā arī kļūstot par vienu kompāniju,» toreiz sacīja Hansens.

Viņš norādīja, ka visi zīmoli tiks saglabāti, tāpat arī visi ražošanas procesi notiks turpat, kur līdz šim.

Jau vēstīts, ka «NP Foods» īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas koncerns «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu visos kompānijas uzņēmumos - AS «Laima», AS «Gutta», SIA «NP Foods», AS «Staburadze», SIA «Staburadzes konditoreja», «UAB Margiris» un SIA «Detente» no uzņēmuma «Nordic Partners Foods Ltd», kura īpašnieki bija Latvijas investīciju kompānija «Nordic Partners» un Islandes fonds «BIL ehf». Darījuma summa netika norādīta. Šā gada februārī tika saņemtas uzņēmumu apvienošanās atļaujas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Konkurences padomēm, kā iznākumā 2015.gada 11.martā darījums tika pilnībā pabeigts.

«Orkla» pieder arī «Spilva» un «Latfood», Igaunijas šokolādes un konfekšu ražotājs «Kalev» un pārtikas pārstrādes uzņēmums «Põltsamaa Felix», kā arī Lietuvas pārtikas pārstrādes uzņēmums «Suslavičius-Feli».

«Orkla» akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā, un tā galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. «Orkla» ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Grupa darbojas arī alumīnija, HES un nekustamā īpašuma nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu