Atzīst par spēkā neesošu Kargina dāvinājuma līgumu dēlam (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta šodien apmierināja bijušās AS «Parex banka» (tagad AS «Reverta») prasību pret bijušo bankas akcionāru Valēriju Karginu un viņa dēlu Remu Karginu un atzina par spēkā neesošu noslēgto dāvinājuma līgumu, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Kā norādīja Kataja, spriedums analogs pirmās instances tiesas spriedumam.

Pilns spriedums būs pieejams 10.jūnijā, un pēc motivēta nolēmuma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Kā ziņots,

Rīgas apgabaltiesa 2012.gada martā pilnībā apmierināja bijušās «Parex bankas» prasību un atzina par spēkā neesošu noslēgto dāvinājuma līgumu.

Savukārt februārī apgabaltiesa apmierināja «Revertas» prasību un atzina par spēkā neesošu no noslēgšanas brīža Kargina Krievijā reģistrētās «Olimpijas» 2011.gadā noslēgto cesijas līgumu. Tiesa nosprieda piedzīt tiesas izdevumus no Kargina «Revertas» labā 1570,65 eiro apmērā, kā arī piedzīt tiesas izdevumus no «Olimpijas» 1570,65 eiro apmērā.

Iepriekš šajā lietā tika piemērots prasības nodrošinājums, ar kuru tika noteikts aizliegums abiem atbildētājiem nodot izpildei vai citādi izmantot ar cesijas līgumu nodotos prasījumus pret «Parex banku». Atbildētājiem tika aizliegts veikt jebkādas darbības saistībā ar no cesijas līguma izrietošo tiesību realizāciju.

«Parex banka» Rīgas apgabaltiesā bija iesniegusi kopumā trīs prasības par tās bijušo īpašnieku Kargina un Viktora Krasovicka 2011.gadā ar dēliem noslēgtajiem dāvinājuma līgumiem, kā arī cesijas līgumu ar «Olimpiju», kuru apmērs lēšams ap desmit miljoniem latu.

Kā 2011.gada augusta nogalē vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «De facto»,

policija sāka kriminālprocesu saistībā ar diviem dāvinājuma līgumiem,

saskaņā ar kuriem Krasovickis savam dēlam Georgijam uzdāvināja divus noguldījuma līgumus, un dāvinājumu, ar kuru Kargins savam dēlam Remam uzdāvināja vienu noguldījumu. Depozītu kopējais apmērs - vairāk nekā desmit miljoni latu.

Policijas sāktais kriminālprocess par iespējamiem mēģinājumiem izvairīties no tiesas lēmuma izpildes papildināts ar jaunu epizodi - kriminālprocesā skaidros, vai arī Kargina šā gada sākumā noslēgtais cesijas līgums ar «Olimpiju» par vairākiem Kargina noguldījumiem nav slēgts ar mērķi izvairīties no tiesas lēmuma izpildes.

Krievijā reģistrētā kompānija «Olimpija» tiesā Maskavā iesniegusi prasību, lūdzot no «Parex bankas» un bankas «Citadele» solidāri piedzīt vairāk nekā 11 miljonus latu (15,65 miljonus eiro).

Kargins un Krasovickis dāvinājuši un cedējuši noguldījumu līgumus kopā par aptuveni 20 miljoniem latu (28,46 miljoniem eiro), kas iekļauti bankas subordinētajā kapitālā.

Tā kā šie līdzekļi patlaban ir bankas valdījumā, tos nelūdza apķīlāt. Taču pēc būtības arī šai naudai saskaņā ar tiesas lēmumu vēlāk, proti, noguldījuma līgumiem beidzoties termiņam, būtu jānonāk tiesu izpildītāju kontā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu