Lielbritānija pilnībā privatizēs «Royal Mail»; samazinās aizsardzības budžetu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas valdība ceturtdien paziņoja, ka plāno pārdot tās īpašumā atlikušo akciju daļu valsts pasta pakalpojumu kompānijā «Royal Mail», lai palīdzētu samazināt valsts parādsaistību apjomu.

Mēnesi pēc tam, kad Lielbritānijas premjerministra Deivida Kemerona konservatīvie guva negaidīti pārliecinošu uzvaru parlamenta vēlēšanās, Finanšu ministrija prezentējusi ieceri īstenot jaunus pasākumus 4,5 miljardu sterliņu mārciņu (6,1 miljarda eiro) apmērā, lai šogad samazinātu valsts parādsaistības.

Šo pasākumu vidū arī paredzēts ievērojami palielināt valsts ienākumus, noslēdzot «Royal Mail» privatizācijas procesu, norāda valdība.

Finanšu ministrija vēsta, ka valdības īpašumā atlikušās 30% «Royal Mail» akciju daļas pārdošana valsts ienākumus palielinās par aptuveni 1,5 miljardiem mārciņu.

«Es šodien paziņoju, ka valdība sāks pārdot tās īpašumā atlikušos 30% «Royal Mail» akciju,» sacīja Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns. «Deficīta samazināšana ir veids, kā jūs varat nodrošināt ilgstošu ekonomisko drošību darba cilvēkiem. Kā jau visi zina, jo ātrāk jūs sāksiet dzīvot savu līdzekļu robežās, jo vieglāka būs dzīve.»

Osborns ceturtdien arī paziņoja par aizsardzības budžeta samazināšanu par 500 miljoniem mārciņu,

bet Izglītības ministrijai izdevumus nepieciešams samazināt par 450 miljoniem mārciņu, Veselības ministrijai - par 200 miljoniem mārciņu un Tieslietu ministrijai - par 249 miljoniem mārciņu.

Kā ziņots, Lielbritānijas valdība jau 2013.gada septembra sākumā oficiāli sāka īstenot plānus privatizēt vairāk nekā pusi «Royal Mail», tādējādi realizējot Lielbritānijā lielāko privatizāciju pēdējo gadu desmitu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu