EP vēlēšanu balsu skaitīšana noslēgusies lielākajā daļā iecirkņu (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nodoto balsu skaitīšana ir noslēgusies lielākajā daļā vēlēšanu iecirkņu un pašlaik turpinās pasta balsošanas iecirknī un iecirknī Rīgā, kurā apkopotas cietumos nodotās balsis, sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Viņš pieļāva, ka balsu skaitīšana šajās vietās varētu ilgt vēl četras līdz piecas stundas.

Var pieļaut, ka abos minētajos iecirkņos nodoto balsu proporcionālā ietekme būs salīdzinoši neliela, bet par to varēs spriest tikai pēc pilnīgas visu nodoto balsu saskaitīšanas, piebilda Cimdars.

Kā ziņots,

EP vēlēšanās Latvijā ir piedalījušies tikai 443 000 cilvēki jeb 30% balsstiesīgo vēlētāju,

liecina CVK apkopotā informācija. Līdz ar to EP vēlēšanās bijusi visu laiku zemākā aktivitāte Latvijas dažādo vēlēšanu pieredzē atjaunotās valsts laikā.

Līderpozīcijās - «Vienotība»

Pēc vairāk nekā puses nodoto balsu saskatīšanas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līderpozīcijā nostiprinājusies partijai «Vienotība», liecina neoficiālā informācija. Starp saskaitītajām balsīm gan nav datu no neviena Rīgas vēlēšanu iecirkņa, bet tieši Rīgā vēlētāji bija visaktīvākie.

Pēc vairāk nekā puses saskaitīto balsu «Vienotībai» ir nepilni 50% balsu,

nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - aptuveni 14%, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) - 10%, bet partijai «Saskaņa» - 9% balsu. Aleksandra Mirska pārstāvēto partiju «Alternative» un Tatjanas Ždanokas «Latvijas Krievu savienību» (LKS) - atbalstījuši nedaudz mazāk kā 5% vēlētāju, liecina rezultāti pēc daļas balsu apkopošanas.

Atbilstoši «Latvijas faktu» sadarbībā ar Latvijas Televīziju veiktās vēlētāju aptaujas datiem par «Vienotību» nobalsojuši 31,2% aptaujāto vēlētāju, par «Saskaņu» - 13,1%, par «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - 11,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 6,2%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,5%, par «Alternative» - 3%, par «Latvijas attīstībai» - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Latvijas sociālistisko partiju - 1,4%, bet par pārējām partijām - mazāk nekā 1% aptaujāto balsotāju.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu