Grieķijas parlaments apstiprinājis jaunus taupības pasākumus (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas parlaments svētdien apstiprinājis likumprojektu, kas paredz jaunus taupības pasākumus un konkurētspējas palielināšanu ekonomikā.

Likumprojekts, kas paver ceļu 10 miljardu eiro palīdzības saņemšanai no starptautiskajiem aizdevējiem, tika apstiprināts ar 152 balsīm par un 135 pret.

Likumprojekts paredz liberalizēt mazumtirdzniecību un ievērojami samazināt tirdzniecību regulējošos noteikumus tirgos, lai palielinātu konkurenci ekonomikā.

Tomēr arodbiedrības nav mierā ar valdības ieceri, saskatot tajā daudz postošu iezīmju, un solījušas 9.aprīlī rīkot ģenerālstreiku.

Svētdien pie parlamenta bija sapulcējušies vairāki tūkstoši demonstrantu, tostarp, farmaceiti, kuri, protestējot pret valdības ieceri, līdz pirmdienai bija slēguši savus veikalus.

Sākot ar pirmdienu protestēs arī jūrnieku arodbiedrība, kas pārstāv gan pasažieru, gan kravas pārvadātājus.

Gaidāms, ka Eirogrupas finanšu ministri Grieķijas jaunākos reformu solījumus apspriedīs nākamajā nedēļā Atēnās, paturot prātā iespēju oficiāli noslēgt vienošanos līdz aprīļa otrajai pusei.

Atēnām nācies divkārt lūgt starptautisko finansiālo palīdzību, kuras kopējais apmērs sasniedzis 240 miljardus eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu