«eBay» piekrīt Krievijas iedzīvotāju datus glabāt uz serveriem Krievijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tiešsaistes izsoļu kompānija «eBay» kļuvusi par pirmo ASV interneta kompāniju, kas paziņojusi par savu gatavību lietotāju Krievijā personas datus glabāt uz Krievijā esošiem serveriem, otrdien vēstīja laikraksts «Kommersant».

Laikraksts vēstīja, ka «eBay» pārstāvniecības Krievijā vadītājs Vladimirs Dolgovs piektdien ticies ar Krievijas federālā dienesta sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienesta «Roskomnadzor» vadītāju Antoņinu Priezževu. Anonīms avots, kurš ir informēts par sarunu gaitu, atklājis, ka «eBay» kļuvusi par pirmo ASV interneta kompāniju, kas paziņojusi par nodomu apstrādāt un glabāt Krievijas pilsoņu datus valsts teritorijā.

«»eBay» strādā, lai pārnestu datus no Šveices uz Krieviju. Likums spēkā stājas 1.septembrī, bet kompānija šo darbu pabeigs ātrāk,» sarunā ar «Kommersant» apgalvojis anonīmais avots.

Dolgova un Priezževas sarunā piedalījies arī maksājumu sistēmas «PayPal», kas pieder «eBay» pārstāvis.

«Šajā jautājumā «PayPal» pauda «eBay» līdzīgu pozīciju,» norādījis avots.

«Roskomnadzor» pārstāvis Vadims Ampelonskis apstiprinājis faktu, ka notikusi saruna ar «eBay» vadību, un piebildis, ka «kompānija paziņoja par nodomu ievērot likumu».

«»eBay» ir darba grupā no pašas pirmās dienas, tomēr tamlīdzīga tikšanās ra varas pārstāvjiem bija pirmā,» sarunā ar «Kommersant» paskaidrojis Dolgovs.

«»eBay» pamata mērķis bija saņemt atbildes uz vairākiem jautājumiem par likumu attiecībā uz personīgajiem datiem, kas spēkā stāsies 1.septembrī. Tikšanās laikā «eBay» apstiprināja gatavību apkopot un glabāt nepieciešamo informāciju pilnībā atbilstoši likumam,» viņš stāstīja.

Tomēr ASV kompānija nav precizējusi, kāds datu daudzums būs jāpārceļ uz Krieviju un vai «eBay» vaidos savus serverus vai izmantos nomātus.

«PayPal» pārstāve Gaļina Skatkina norādīja, ka kompānija analizē izmaiņas likumos, kas attiecas uz to, kā arī sazinās ar regulatoriem, lai izstrādātu optimālu risinājumu.

«Kommersant» atgādināja, ka janvārī «PayPal», izpildot ASV noteiktās sankcijas, deaktivizēja kontus, kas reģistrēti Krievijas anektētās Ukrainas Krimas pussalā, tādējādi šo kontu īpašnieki nevar izmantot «eBay» pakalpojumus.

Vienlaikus anonīms avots «Kommersant» paskaidroja, ka jautājums par «eBay» darbu Krimā tikšanās laikā ar «Roskomnadzor» netika apspriests un tas nav saistīts ar serveru pārcelšanas jautājumu.

Krievijā ir pieņemts likums, ka no 1.septembra visai Krievijas iedzīvotāju personīgajai informācijai - tādai, kas ļauj nekļūdīgi identificēt personu - ir jāglabājas uz Krievijas teritorijā esošiem serveriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu