Silova: kad redzu ābola klonus, atceros Sniegbaltītes raganu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Sākot jaunu izglītojošu rakstu sēriju «Izvēlies veselīgāko no neveselīgā!», aicinājām vairākus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus pabeigt deviņus teikumus par veselīga dzīvesveida tēmu! Laiks modes žurnālistei, producentei. TV šovu vadītājai Maijai Silovai.

Es ēdu veselīgi, jo… mēs nevaram 100% kontrolēt, kādu pārtiku uzņemam ikdienā, tādēļ vismaz tajās reizēs, kad varu izvairīties no acīmredzamas skādes, kļūstu par sava organisma un veselības advokātu. Ēst klaji neveselīgi nav izdevīgi, jo laiku, ko nāksies tērēt papildu treniņos un radikālās diētās, var izmantot lietderīgāk un patīkamāk.

Mana veselīgā dzīvesveida definīcija ir: ne visu, ko gribas ir jāļauj sev, bet, ja ikdienā disciplinēju sevi, tad svētku reizēs varu ēst praktiski visu.

Kādi ir mana veselīgā dzīvesveida galvenie stūrakmeņi? Atslodzes dienas, fiziskās aktivitātes, miegs, garas pastaigas, ēdienkartes un ēdienreižu elementāra sabalansēšana. Ja pusdienas ir sātīgākas, tad vakariņās izvēlos biezpienu, vai zivi ar dārzeņiem. Vados pēc principa, ka dienā jābūt vienai pilnvērtīgai ēdienreizei, pārējām divām - trim ar mēru. Ja nav laika gatavot,

našķu vietā vāru putru un pielieku dažas brūkleņu vai ābolu ievārījuma karotītes,

un to paņemu līdzi pārtikas konteinerā.

Foto: TV3

Pieci produkti/augļi/dārzeņi kuri, manuprāt, ir visveselīgākie… sezonālie augļi un dārzeņi, kuri ir audzēti tepat Latvijā. Protams, sanāk apēst arī importētos augļus, bet tas drīzāk ir izņēmums. Labāk pagaidu, kad mūsu zeme dāvā ražu.

Es neticu āboliem, kas ir kā kloni, vienāda izmēra, ar identisku formu un sārtumu.

Man ļoti garšo āboli, bet, kad veikalā roka stiepjas pēc šā «skaistuma», uzreiz atceros Sniegbaltīti un ļauno raganu, kura pasniedza viņai tikpat «glancētu» augli.

Lai izvairītos no E vielām produktos, es vienmēr lasu produktu sastāvdaļu etiķeti; ieraugot, cik garš ir vielu uzskaitījums, – automātiski lieku atpakaļ plauktā.

Kas, tavuprāt, ir visneveselīgākie produkti, kas atrodami lielveikala plauktos… mērces, desas, daudzi gaļas izstrādājumi vakuumiepakojumos, saldumi, kuru sastāvs atgādina nelielu ķīmisku rūpnīcu, sulas pakās.

Kad man sagribas našķi, kas ir īpaši neveselīgs, es to apēdu.

Kopš ēdu veselīgi, kāds ir mans vislielākais atklājums… ēdiens ir garšīgs arī bez liekām piedevām, un praktiski visi produkti, kurus agrāk ēdu ceptus, ir ļoti baudāmi arī tvaicētā vai vārītā veidā. Vēl viens atklājums:

nav neviena iemesla, lai patērētājs akli uzticētos ražotājam.

Ja ir produkti, kurus ļoti bieži lietoju ikdienā, laikam ir vērts painteresēties par to kvalitāti un rūpīgi izpētīt sastāvu. Arī tā nav 100% garantija, ka ēdam kaut ko veselīgu, bet vismaz minimalizējam riskus neapzināti ēst «ķīmiju».

Mana biežākā ēdiena recepte – vājpiena biezpiens ar mellenēm vai datelēm. Tas ir komplekts, ko ņemu līdzi, ja zinu, ka nebūs laika kaut kur papusdienot. Ikdienā mana uztura galvenais palīgs ir konteineri, kas ir ļoti ērti izmantojami, kad visu dienu pavadu filmēšanas laukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu