Filmas Terminators varonis iedvesmojis jauna 3D printera izveidošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Šķidra metāla robots no Holivudas grāvēja «Terminator» («Terminators») iedvesmojis jauna 3D printeru veida radīšanu.

Ķīmiķis Džozefs Desaimons otrdien TED konferencē prezentēja savu izgudrojumu - 3D printeri, kas izveido priekšmetus no izkausēta materiāla līdzīgi kā baismīgais robots «T-1000» populārajā filmu franšīzē ar aktieri Arnoldu Švarcenegeru galvenajā lomā.

«Mūs iedvesmoja «T-1000» parādīšanās otrajā «Terminatora» filmā,» atzina Desaimons. «Kāpēc gan priekšmets nevarētu pacelties no izkusušas vielas peļķes, neradot nekādus atkritumus?»

Desaimons ar citiem zinātniekiem izgudroja jaunu tehnoloģiju. Printerī ir tvertne ar īpašu vielu, no kuras neilgā laikā var pagatavot jebkādas formas priekšmetu. Tagadējie 3D printeri vienu uz otras izpūš smalku materiāla kārtiņu, kas parasti prasa ilgu laiku.

Desaimons prognozē, ka atklājums varētu izraisīt 3D printēšanas revolūciju. «Dažas sēnes aug ātrāk nekā ar līdzšinējo 3D metodi printētās detaļas,» joko zinātnieks.

Desaimona tehnoloģija CLIP ir 25 līdz 100 reizes ātrāka par ierasto 3D printēšanu. Tās prototips iedots izmēģināšanai kādam autoražotājam, sporta apģērbu zīmolam, Holivudas dizaina studijai un zinātniskam institūtam, atklāja zinātnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu