Google iegādājies Lenovo akcijas par 750 miljoniem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta gigants «Google» iegādājies 5,94% Ķīnas datoru ražotāja «Lenovo» akciju, īstenojot šo darījumu tajā pašā dienā, kad tika panākta vienošanās par mobilo telefonu un citu mobilo ierīču ražošanas struktūrvienības «Motorola Mobility» pārdošanu.

Fondu biržas informācija liecina, ka «Google» 30.janvārī par 750 miljoniem dolāru (555,7 miljoniem eiro) iegādājās 618,3 miljonus «Lenovo» akciju.

«Google» pagājušajā ceturtdienā arī negaidīti paziņoja, ka pārdod 2012.gadā iegādāto «Motorola Mobility» Ķīnas datoru ražotājam «Lenovo».

Šī darījuma summa ir 2,91 miljards dolāru (2,1 miljards eiro), lai arī «Google» par šo kompāniju pirms mazāk nekā diviem gadiem samaksāja 12,5 miljardus dolāru (9,2 miljardus eiro).

Pagājušajā mēnesī «Lenovo» arī iegādājās daļu ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas «International Business Machines Corp.» (IBM) serveru biznesa, un investori jau kritizējuši uzņēmumu par šiem iegādes darījumiem, kas paredzēti, lai kompensētu personālo datoru ražošanas biznesa lejupslīdi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu